ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - Junaška predstava Rudarja za zmago sredi Ljubljane

NOVICA 15.08.2016



V 5.krogu prve lige TS so se nogometaši NK Rudar v Ljubljani pomerili z Olimpijo in jo premagali z rezultatom 2:0.

Stadion Stožice, gledalcev 1700, sodniki: Vinčić, Ul in Šinkovec (vsi Maribor).
Strelca: 0:1 Pišek (23.), 0:2 Billong (82.).
Postava: Radan, Jahić, Billong, Kašnik (od 56. Grgić), Mužek, Lotrič (od 63. Markovski), Pišek, S. Babić, Trifković, Vručina, Glavina (od 77. Mary).

Kljub temu, da smo pred gostovanjem v Ljubljani ostali brez pomembnega člena ekipe Maria Babića, ki bo kariero nadaljeval v Belgiji, smo Olimpiji prizadejali prvi poraz v sezoni.

Čeprav je Olimpija tekmo obetavno začela s priložnostjo Elekeja, čigar strel iz kazenskega prostora je dobro obranil Matej Radan, pa je bilo nadaljevanje precej bolj grenko za domače navijače. V 23.minuti tekme je Denis Klinar žogo odbil na rob kazenskega prostora, od koder pa je Anže Pišek mojstrsko premagal Šeligo.

V uvodu drugega polčasa so Ljubljančani težko prihajali do zaključnih strelov, redka nevarnejša poskusa sta bila v 50. minuti, ko je Kronaveter sprožil neposredno s prostega strela z leve strani, Radan je žogo odbil, in v 67. minuti, ko je Matić zgrešil cilj s strelom z roba kazenskega prostora. Sledil je pritisk Olimpije ter nevarna strela Elekeja, ki je zatresel vratnico, in Mlinarja, ki je s strelom z glavo zgrešil cilj.

V 78. minuti je Velikonja slabo zadel žogo pred vrati Rudarja, vse zgrešene priložnosti Olimpije pa je v 82. minuti kaznoval Jean-Claude Billong z zadetkom za 2:0. Mary bi ob koncu tekme sicer lahko zadel še za 3:0, a z desne strani zatresel le zunanji del mreže.

V 6.krogu prve lige TS se bomo na domačem igrišču pomerili z ND Gorico. 

Bravo NK Rudar in srečno na naslednjih tekmah!

Vir: NK Rudar Velenje

Vir: NK Rudar

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak