ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


21. mednarodni atletski miting

NOVICA 30.08.2016



Mednarodni atletski miting Velenje Classic tradicionalno velja za največji atletski miting v Sloveniji. Letos praznujemo že 21. izvedbo tekmovanja, ki med ljubitelji atletike velja za pravi atletski praznik. Miting je prav tako edini pri nas s statusom Evropske atletske zveze (European Athletics Classic Permit), leta 2012 pa je bil miting sprejet v organizacijo najbolj prepoznavnih atletskih mitingov v Evropi - Euromeetings.

V okviru mitinga bomo organizirali tudi 3. Pikin miting mladih, ki poteka pod okriljem Pikinega festivala. Letos bo ta miting še posebej edinstven, saj bo organiziran pred glavnim mednarodnim mitingom. 
Tudi letos bomo na Pikinem mitingu za najmlajše udeležence (kategorija U8 in U10) izvedli tekmovanje v Otroški atletiki, ki je v slovenskem atletskem prostoru zaživela lani pod okriljem Atletske zveze Slovenije in navdušila najmlajše.
Navdušence vrhunske atletike torej letos po končanem mitingu mladih, čaka še prava atletska poslastica. Ogledali si boste lahko tradicionalni EA classic mednarodni atletski miting, kjer bodo nastopili odlični slovenski in tuji atleti. Tako bo na ta dan na mestnem stadionu v Velenju pravi športni praznik.
Vsak udeleženec mitinga bo prejel ob prevzemu štartne številke kuponček za sladoled in darilo našega generalnega sponzorja Plastike Skaza, najboljši trije posamezniki v vsaki disciplini in kategoriji pa prejmejo medalje in praktične nagrade sponzorjev (Plastika Skaza, Očesni center Vidim, Hipermarket Mercator Velenje,…).
Ob koncu tekmovanja bomo izvedli tudi žrebanje štartnih številk in podelili nekaj bogatih in privlačnih nagrad, ki jih bodo prispevali naši sponzorji (Plastika Skaza, Očesni center Vidim, Hipermarket Mercator Velenje, Prva Liga…).

URNIK

ŠTARTNA LISTA

Glavni organizator tega mitinga z močno tradicijo, ki bo letos potekal 31. avgusta 2016, je Atletski klub Velenje, ki slovi kot prizadeven organizator atletskih prireditev na mednarodni ravni. Med njimi so najodmevnejše dvakratna organizacija prve lige evropskega ekipnega pokala, dvakratna organizacija SPAR Evropskega prvenstva v krosu in mednarodni European Athletics Classic atletski miting.

Miting vsako leto pritegne množice atletskih navdušencev, ki napolnijo stadion z med 2000 in 3000 gledalcev. Je tudi medijsko najodmevnejša atletska prireditev v Sloveniji, bogati pa ga predvsem udeležba najboljših slovenskih atletov ter številnih tujih zvezdnikov.

V Velenju se v zanimivih atletskih disciplinah letno pomeri več kot 200 atletinj in atletov iz več kot 25 držav. Poleg izjemno močne tuje konkurence miting krasi udeležba najboljših atletov iz Slovenije.

5. junija 2013 se je velenjski atletski miting uvrstil na 13. mesto med vsemi atletskimi mitingi na svetu v letu 2013 po kakovosti udeležbe. To potrjuje, da so rezultati enakovredni dosežkom na največjih svetovnih atletskih mitingih. 

Vabljeni na atletsko poslastico v Velenje! Vstop je prost!

Vir: AK Velenje

Vir: AK velenje Vir: AK Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!