ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjčani v domači dvorani do prve zmage lige SEHA

NOVICA 12.09.2016



Druga tekma lige SEHA Gazprom je našim osam prinesla še drugo zaporedno domačo tekmo, kjer je bila nasprotnik ekipa RK Nexe Našice.

To je bil dvoboj slovenskega in hrvaškega državnega podprvaka, pri hrvaškemu klubu pa sta zaigrala tudi dva slovenska rokometaša Gregor Lorger in David Špiler ter nekdanji igralec os – Vedran Zrnić.

S prvim napadom na tekmi so pričeli Hrvati, naši so se uspešno obranili, ose pa je v vodstvo, z izvedeno sedemmetrovko, popeljal Matjaž Brumen. Po rahlem vodstvu domačih so rokometaši Našic v 11. minuti prvič prešli v vodstvo (3:4). Ekipi sta še naprej bili boj »gol za gol«, kjer si ni nihče priigral večje prednosti. Prvim je to vendarle uspelo Velenjčanom, ki so po zaslugi obramb Zaponška v 17. minuti prvič na tekmi vodili za dva zadetka (7:5). Kapetan Niko Medved in soigralci so prednost še povečali, še naprej je bil odlično razpoložen naš vratar Rok Zaponšek, ki je v prvem polčasu zbral osem obramb, in štiri minute pred koncem so tako vodili že s plus 4 (13:9). Fantje so na odmor odšli z rezultatom 13:9 v korist os.

Naše ose so drugi polčas pričele z igralcem manj, bile neuspešne, a so na drugi strani isto ponovili tudi gostje iz Hrvaške. Svojo formo iz prvega polčasa je nadaljeval tudi Rok Zaponšek in bil med zaslužnejšimi za nadaljevanja vodstva os (15:11 v 37. minuti). A je bil na drugi strani prav tako razpoložen gostujoči vratar Lelić, ki je tako v igri držal svojo ekipo. A ose so, v želji po prvi zmagi v ligi SEHA Gazprom, še naprej držale prednost in šest minut pred koncem vodile z 20:17. Ko je dve minuti pred koncem Janez Gams naše ose popeljal do vodstva s 23:19 je bilo že znano, da bodo prve tri točke v zgodovini SEHA Gazprom lige ostale v Rdeči dvorani! Dvoboj so naše ose dobile z rezultatom 24:19.

Prvi strelec naših os je bil tokrat Nejc Cehte, ki je zadel petkrat, enega manj (4) pa je zadel Rok Golčar.

Niko Medved, kapetan RK Gorenje Velenje: "Prvi polčas smo, predvsem v obrambi, odigrali na visoki ravni. V drugem polčasu smo padli, a smo imeli tekmo vseeno ves čas pod nadzorom. Igra mogoče ni bila lepa za oko, a so prve tri točke tukaj. Sedaj nas čaka gostovanje pri Zagrebu, kjer gremo ponovno na zmago. Čestitke nasprotni ekipi za borbo in veliko uspehov v nadaljevanju tekmovanja."

Dr. Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: "Najprej bi želel čestitati gostom za borbeno igro. V vsakem primeru smo sedaj na prvih dveh tekmah lige SEHA Gazprom občutili, da gre za izredno kakovostno tekmovanje, kjer se je potrebno za vsako točko precej potruditi. Mi smo bili po dveh porazih proti Tatranu in Celju nekoliko v krču, kar se je, predvsem v fazi napada, precej občutili v naši igri. V fazi obrambe pa smo nevtralizirali bistvene točke, ki smo si jih želeli. K temu pa je velik del dodal tudi naš vratar Rok Zaponšek, tako da smo prav z obrambo prišli do možnosti slabše igre v napadu. Moramo biti zadovoljni z zmago, a prav tako je potrebno gledati naprej, naša ekipa je še neuigrana, imamo precej rezerv. Upam, da bo v naslednjih tekmah še boljše."

Liga SEHA Gazporm, 2. krog
RK Gorenje Velenje – RK NEXE Našice 24:20 (13:19)
Velenje, Rdeča dvorana, 800 gledalcev
Gorenje: Zaponšek (13 obramb), Baznik; Cehte 5, Medved 2, Ovniček, Stojnić, Toskić 3, Mitrović 1, Potočnik, Golčar 4, Kleč 2, Gams 1, Ratajec 2, Nosan 1, Brumen 1
Nexe: Lorger (4 obrambe), Lelić (7 obramb); Gadža 1, Eter 1, Zrnić 4, Mrdenović 1, Barišić-Jaman 1, Sršen, Nuić, Sakič 1, Haliković, Dundović, Vegar 2, Nenadić 2, Špiler 1, Herceg 2
Sedemmetrovke: Gorenje 2 (5); Nexe 3 (4)
Izključitve: Gorenje 4 min; Nexe 6 min

Naslednji dvoboj naše ose čaka v torek, 20. septembra 2016, ob 18.00. in sicer proti ekipi RK PPD Zagreb v zagrebški Areni Zagreb.  

Čestitamo! 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak