ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - po preobratu poraz proti Celju

NOVICA 11.09.2016



V 8.krogu prve lige TS smo se na stadionu ob jezeru pomerili z NK Celje in po preobratu izgubili s 3:1.

Stadion ob jezeru, gledalcev 1000, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Podobnik (Veliki Gaber) in Švarc (Ivančna Gorica).
Strelci: 1:0 Glavina (16.), 1:1 Volaš (19.), 1:2 Čirjak (78.), 1:3 Volaš (87.).
Postava: Ristić, Billong, Glavina, Lotrič (od 76. Črnčič), Bolha, A. Pišek (od 58. Dodlek), Mužek, Vručina (od 81. Grgić), Zec, Trifković, Babić.

Po uvodu, v katerem sta imeli obe ekipi po eno (pol)priložnost, smo v 16. minuti prišli v vodstvo, ko je po podaji Matea Mužka z glavo zadel Dominik Glavina. Toda vodstvo je trajalo le malo časa, v 19. minuti je namreč novinec v celjski ekipi, sicer pa izkušeni napadalec, Volaš izvrstno izvedel prosti strel z več kot 20 metrov ter zadel levi zgornji kot vrat domačih. Po tem zadetku gledalci niso videli posebej lepih in nevarnih akcij, tako da sta se ekipi na glavni odmor odpravili ob neodločenem izidu.

Po dokaj mirnem uvodu v drugi polčas je imel v 56. minuti Mitja Lotrič izvrstno priložnost za novo velenjsko vodstvo, saj je po napaki gostujoče obrambe sam prišel pred Kotnika, a slabo zaključil. Sledila je sicer dinamična igra, ki pa ni postregla s priložnostmi, akcije enih in drugih so se praviloma končevale že pred kazenskima prostoroma.

V 75. minuti pa je vendarle postalo malo bolj razburljivo, Kotnik je moral posredovati po strelu Glavine z leve strani, dve minuti zatem pa je na drugi strani zadel Travner, a bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 1:1.

Toda že nekaj trenutkov pozneje so Celjani povedli. Čirjak je po podaji Rahmanovića v prazen prostor prišel v kazenski prostor, iz igre vrgel našega vratarja in branilca ter žogo poslal v mrežo. V 87. minuti so imeli Celjani na voljo še indirektni prosti strel pet metrov od velenjskega gola, Čirjak je podal do Volaša, ki je žogo poslal pod prečko.

V 9.krogu se bomo pomerili z NK Radomljami.

Vir: NK Rudar Velenje 

Vir: NK Rudar

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!