ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Karate - karateisti Karate kluba Rudarja odlični v Kranju

NOVICA 18.09.2016



Na mednarodnem turnirju v Kranju so bili tekmovalci iz 6ih držav, kjer so tekmovalci naredili več kot 400 nastopov. Med njimi so naši bili zelo uspešni. Naše tekmovalce je spremljal trener Mirnes Mulabdić. Imeli smo pa tudi predstavnike med sodniki : Šeki Golać in naš novi sodnik, ki se je prvič preizkusil na tekmovanju in odlično opravil svoje delo Uroš Preradović.

Predvsem bi pohvalil našo člansko ekipo, ki iz tekme v tekmo potrjuje dobre treninge v klubu in dosega dobre rezultate na močnih tekmovanjih. Tina Stegel je po tesni borbi izgubila v finalu od predstavnice iz srbije v kategoriji -61 kg, a nato v absolutni kategoriji pokazala da je v odlični formi in zmagala vse borbe in osvojila odlično 1.mesto. Mirnes Mulabdić je kljub bolezni nastopil v svoji kategoriji -75 kg in izgubil v polfinalu od Avstrijca tesno 1:0 in dosegel 3.mesto. A po tej borbi se je Mirnes boril kot prerojen v absolutni kategoriji in prvo borbo premagal Avstrijca 5:0 in nato v finalu deklasiral nasprotnika, ki je tudi bil iz Avstrije a je po nesrečnih okoliščinah izgubil 1:0 in tako dosegel odlično drugo mesto.

In pohvale grejo še Ajdi Golać, ki je pokazala da je v odlični formi saj je vse naprotnice porazila z veliko razliko in dosegla 1.MESTO!!!

KATE
1. mesto
- Lana Dragic malcice open
- Leo dragic v skupini zeleni in modri pas 1.mesto
2. mesto
- Zoja Kandut malčice
- Tanja Verbic ml. deklice ( 5. 4 kyu )
3. mesto
- Žan Stropnik malcki
- Lana Hlisc ml. deklice
- Sašo Kandut kadeti-mladinci

BORBE
1. mesto
- Tina Stegel članice absolutno
- Ajda Golać ml. deklice +40 kg
- Mladen Stojnić člani +84 kg
2.mesto
- Mirnes Mulabdić člani absolutno
- Tina Stegel članice -61 kg
- Sara Novak ml. kadetinje -40kg
3. mesto
- Mirnes Mulabdić člani -75kg
- Niklas Tamse mlajsi kadeti -40 kg

Naša članska ekipa se 23. septembra odpravlja v daljni Hamburg ( Nemčija ), na eno najmočnejših tekem na svetu Premier Lige Hamburg ( zlata liga ) na kateri tekmujejo najboljši tekmovalci iz več kot 60 držav. Želimo jih veliko športne sreče in uspeha. Srečno Mladen Stojnić borbe +84kg, srečno Mirnes Mulabdić -75kg in srečno Tina Stegel borbe -61 kg.

Čestitamo!

Vir: Karate klub Rudar Velenje

Vir: Karate klub Rudar Velenje Vir: Karate klub Rudar Velenje Vir: Karate klub Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!