ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Športno plezanje - Janja Garnbret svetovna prvakinja

NOVICA 19.09.2016



Garnbretova, ki bo naslednjega marca dopolnila 18 let, je na svojem prvem svetovnem prvenstvu v članski konkurenci osvojila naslov svetovne prvakinje. Pred tem je v mlajših kategorijah osvojila vse, kar se je osvojiti dalo.

Gre za šele drugo slovensko zlato kolajno na članskih svetovnih prvenstvih ter prvo v zadnjih 15 letih. Pred tem je zlato kolajno na svetovnem prvenstvu leta 2001 v Winterthuru osvojila Martina Čufar, ko je bila Garnbretova stara komaj dve leti.

Korošica je v Pariz pripotovala s sijajno popotnico treh zmag v svetovnem pokalu ter zanesljivim mestom vodilne v skupnem seštevku svetovnega pokala. V prenovljeni dvorani Bercy je nadaljevala v tem slogu. Na svojem prvem svetovnem prvenstvu med članicami se ni niti najmanj ustrašila konkurence. Prikazala je izjemno formo in odločenost, ko prvega mesta ni izpustila iz rok v vseh treh krogih tekmovanja, vodilna po kvalifikacijah, najboljša je bila tudi v polfinalu, naslov svetovne prvakinja pa je potrdila na najlepši možni način z osvojenim vrhom smeri in dvignjeno pestjo.

Bravo Janja! Čestitamo!

Vir: Siol.net

Janja Garnbret

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!