ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - delitev točk v Domžalah z Radomljami

NOVICA 18.09.2016



V 9.krogu prve lige TS so se nogometaši NK Rudar v Domžalah pomerili z Radomljami in remizirali z 2:2.

NK Radomlje – NK Rudar Velenje 2:2 (0:0)

Športni park, gledalcev 200, sodniki: Kajtazović (Kranj), Vidali (Gračišče) in Patarić (Izola).
Strelci: 1:0 Barukčić (53./11 m), 1:1 Zec (59.), 2:1 Šipek (72.), 2:2 Glavina (82.).
Postava: Radan, Bolha, Zec, Billong, Mužek, Lotrič (od 74. Eterović), Tolimir (od 71. Dodlek), Pišek, Trifković, Vručina, Glavina.

Prvi polčas v Domžalah ni navdušil. Gledalci so sicer videli nekaj strelov na obeh straneh, a po večini so bili to nenevarni poskusi. Enega nevarnejših je v 12. minuti sprožil Jean Claude Billong, ki je zgrešil s strelom z glavo, malce pozneje je Ivačič obranil zaporedna poskusa Nikole Tolimirja in Dominika Glavine, domači pa so bili najnevarnejši v 36. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Gajič, Matej Radan pa je dobro posredoval.

Po dokaj mirnem uvodu v drugi polčas pa so v 53. minuti domači povedli, potem ko je Barukčić natančno meril z bele točke. Enajstmetrovko je zakrivil Billong. Toda vodstvo Radomelj ni dolgo zdržalo. V 59. minuti je po prostem strelu Bojana Vručine z glavo iz bližine zadel Darko Zec. V 63. minuti so imeli domači priložnost za novo vodstvo, Jugovar je povsem neoviran prišel do strela dobrih deset metrov od velenjskega gola, toda Matej Radan je še enkrat odlično posredoval.

V 72. minuti pa so se gostitelji znova veselili. Cerar je prodrl po levi strani, podal do Šipka, ta je najprej poskusil z nogo, a je Radan žogo odbil, ki je nato žogo spravil v mrežo za 2:1. Deset minut pozneje pa smo znova izenačili, obramba je pozabila na Dominika Glavino, ki je z glavo iz bližine zadel za 2:2. V 87. minuti je poskusil še Bojan Vručina z glavo, toda žogo poslal mimo vrat, tako kot Mate Eterović v 89. minuti, ko je za malo zgrešil s prostega strela.

Vir: NK Rudar Velenje

 

Vir: NK Rudar

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!