ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - velika točka Rudarja proti Mariboru

NOVICA 26.09.2016



V 11.krogu prve lige TS so se nogometaši NK Rudar doma pomerili z NK Mariborom in osvojili veliko točko.

NK Rudar Velenje – NK Maribor 1:1 (0:1)

Stadion ob jezeru, gledalcev 2200, sodniki: Obrenović, Praprotnik (oba Ljubljana) in Zupančič (Moravče).
Strelca: 0:1 Novaković (26.), 1:1 Vručina (66.).
Postava: Radan, Bolha, Bilong (od 46. Grgić), Zec, Mužek, Pišek, Trifković, S. Babić, Lotrič (od 87. Dodlek), Mary, Vručina (od 90. Eterović).
Vijolični so sicer zasluženo dobili prvi polčas. Edini zadetek je dosegel Novaković, ki je lepo sprejel dolgo podajo Kabhe v kazenski prostor in potem žogo poslal pod prečko gola. Sicer pa je imel izkušeni slovenski reprezentant prvo priložnost že v četrti minuti, a je bil Matej Radan na mestu.
Mariborčani so še dvakrat streljali proti našim vratom, in sicer v 38. minuti, ko je z roba kazenskega prostora meril Sallalich, in v 43., ko je iz obrata streljal Zahović. Oba sta zgrešila vrata.
Velenjčani sno imeli nekaj priložnosti, najlepši pa v 6. in 29. minuti. Najprej je z 18 metrov sprožil povratnik John Mary, izkazal pa se je Handanović v mariborskih vratih. Nato pa je gostujoči čuvaj mreže dobro posredoval še po prostem strelu Bojana Vručine.
V drugem polčasu uvodoma gledalci niso gledali posebej razburljivega dvoboja, v 66. minuti pa so domači navijači skočili na noge, ko je izenačil Vručina. Žoga se je po podaji Klemna Bolhe odbila do njega na 12 metrov od vrat, velenjski nogometaš pa je z lepim strelom žogo poslal pod prečko.
Malce pozneje se je v priložnosti znašel še John Mary, a je ostalo pri 1:1, tako kot po strelu Omoregieja v 76. minuti. Do konca tekme smo bili mi tisti, ki smo bili bližje zmagi, saj smo ves čas iskali poti v kazenski prostor Maribora, pritiskali, streljali (Bolha, Darko Zec, Mate Eterović), a brez uspeha.
Velenjčani bomo v 12. krogu v soboto gostovali v Kopru.

Čestitamo!

Vir: NK Rudar

Vir: NK Rudar

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!