ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Hokej - po rokometni in nogometni v Velenju še hokejska zgodba

NOVICA 30.09.2016



V sklopu obiskov slovenskih klubov sta predsednik Hokejske zveze Slovenije (HZS) Matjaž Rakovec ter generalni sekretar in športni direktor Dejan Kontrec te dni obiskala HK Velenje in HK ECE Celje. V Velenju sta klubski predsednik in podpredsednik, Matjaž Novak in Janez Slivar, vodstvu krovne organizacije predstavila delovanje kolektiva ter želje in načrte za prihodnost. Trenutne aktivnosti so osredotočene zlasti na delo z mlajšimi kategorijami hokejistov, iz katerih jih nekaj že trenira tudi v Celju.

Vodstvo velenjskega kluba je ob tej priložnosti izrazilo zanimanje za polnopravno članstvo v HZS, zato bo v prihodnjih dneh posredovalo tudi uradno vlogo za sprejem pod okrilje zveze. Njen prvi mož Rakovec je podprl lokalna prizadevanja za nov korak v razvoju hokeja v tem delu Slovenije, predsedstvo HZS pa bi lahko o vlogi HK Velenje odločalo že na prihodnji seji, predvideni za začetek novega tedna.

V želji po nadaljnjem razvoju velenjskega hokeja bo HZS po Kontrečevih besedah v tej fazi zagotovila pomoč v opremi in s trenerskim kadrom. Gostitelji so sicer vodilnim na zvezi predstavili razmere za delo na pokriti ledni ploskvi v Velenju, ker pa ta čas še ne ustrezajo v celoti tekmovalnim zahtevam, je vodstvo HZS predstavilo svoje načrte v zvezi z izgradnjo montažnih lednih dvoran po državi, ena bi bila lahko postavljena prav v Velenju, ki bi tako lahko postalo center hokejskega razvoja v Savinjsko-šaleški regiji. 

Rakovec in Kontrec sta obiskala tudi vodstvo celjskega kluba na čelu s predsednikom Milanom Ratmajerjem, podpredsednikom Vidom Valenčakom in članom upravnega odbora Alešem Kukovičičem, beseda pa je ravno tako tekla o prihodnjem medsebojnem sodelovanju. Obe strani sta dosegli dogovor, da bo moška članska reprezentanca v sklopu pomladnih priprav na svetovno prvenstvo skupine A enega od pripravljalnih dvobojev, predvidoma s Poljsko, odigrala v knežjem mestu. HZS bo tudi celjskemu klubu nudila pomoč na področju trenerskega kadra, kolektiv pa bo sodeloval pri zagotavljanju zdravniške službe na mednarodnih tekmovanjih pod okriljem HZS.

Vir: Delo.si

Vir: Delo.si

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!