ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Vardar na domačem parketu premagal Velenjčane

NOVICA 29.09.2016



V sredo, 28. septembra 2016, so se Velenjčani v 4. krogu lige SEHA Gazprom v gosteh pomerili z aktualnim podprvakom RK Vardar.
V prvi postavi gostujoče ekipe sta poleg Zaponška v vratih, Levca, Medveda, Cehteta in Mitroviča, nastopila tudi Alem Toskić in Matjaž Brumen, ki sta do letošnje sezone igrala za ekipo Vardarja.
Na tekmi je prvi napad pripadel Slovencem, ki pa so ga zapravili in tako so za 1:0 z uspešno izvedbo sedemmetrovke prvi povedli Makedonci. V 4. minuti je po lepi obrambi Zaponška in hitrem protinapadu Velenjčanov za 2:1 zadel Matjaž Brumen. Devet minut po začetku dvoboja so Makedonci že vodili s +4 (6:2), na kar je z lepim zadetkom z razdalje odgovoril Luka Mitović za 6:3.
Trener os dr. Marko Šibila je vzel minuto odmora svojim varovancem podal nekaj taktičnih usmeritev. A tudi po dveh zaporednih zadetkih gostov se domača ekipa ni dala in je takoj dosegla tri zadetke, s čimer je bil v 15. minuti rezultat 8:5.
V naslednji minuti so ose zaradi izključitve igrale brez vratarja in prejele dva zaporedna zadetka v prazen gol. V vrata se je takoj vrnil Zaponšek, a prednost Vardarja je bila že visokih +5 (10:5). Po treh zaporednih zadetkih domače ekipe je Gregor Potočnik v 17. minuti dosegel zadetek z razdalje, a na drugi strani je tudi Dibirov uspešno izvedel sedemmetrovko (12:6). Ob igralcu manj sta bila za ose sicer zopet uspešna Nejc Cehte in Gregor Potočnik, a Makedonci so znova dosegli zadetek ob praznem golu Velenjčanov (15:8). Pet minut pred koncem prvega polčasa so domačini vodili že s +9 (19:9) in tako so rokometaši odšli na odmor ob rezultatu 21:12.
Tudi v drugem polčasu je prvi napad pripadel gostom in s svojim prvim zadetkom na tekmi je kapetan Velenjčanov Niko Medved rezultat znižal na 21:13, med osjima vratnicama pa je Roka Zaponška zamenjal Jože Baznik. V 38. minuti smo bili znova priča izjemno lepi akciji Nika Medveda, ki je zadel za 26:18. Domača ekipa je pokazala zobe in dokazala s čim si je v lanskoletni sezoni priigrala naslov podprvaka. Pri Vardarju med drugim svoje minute iščejo kar štirje Španci, medtem ko lahko na makedonski klopi naštejemo zgolj tri Makedonce.
Po petnajstih minutah drugega polčasa je nasprotnikovo mrežo znova zatresel izjemen srbski reprezentant Alem Toskić, ki si je s tem prislužil glasen aplavz svojih bivših navijačev. Nekdanji slovenski reprezentant Matjaž Brumen pa je 10 minut pred koncem tekme z uspešno izvedbo že tretje sedemmetrovke in lepo izvedeno akcijo zaostanek os znižal na -7 (32:25). Kljub vnovični minuti odmora s strani dr. Marka Šibile se Velenjčani niso uspeli dvigniti in štiri minute pred koncem tekme je bila z obrambo domačega vratarja in z visoko prednostjo domačinov (38:28) tekma že odločena. Dvoboj v Skopju se je končal z rezultatom 40:32 in zmago domačega Vardarja.
Najboljši strelec velenjske ekipe je bil tokrat Matjaž Brumen, ki je nasprotnikovo mrežo zatresel kar šestkrat, dva zadetka manj pa je dosegel Luka Mitrović.
Matjaž Brumen, najboljši strelec RK Gorenje Velenje: ''Vedeli smo kam prihajamo in vsem je jasno, kaj ekipa Vardarja v Evropi pomeni. Pred tekmo smo se dogovorili, da moramo nekaj stvari popraviti in da nimamo kaj izgubiti. A žal dvoboja nismo začeli, kot bi bilo treba, nekaj igralcev je bilo morda tudi preveč pod vtisom pritiska. Kakorkoli, v drugem polčasu smo po mojem mnenju vseeno odigrali veliko bolje, a Vardar je na koncu zasluženo zmagal. Zavedam se, da domača ekipa ni igrala z vso močjo. V prihodnje svoji bivši ekipi želim vse najboljše in upam, da se uspejo uvrstiti na Final 4.''
4. krog lige SEHA Gazprom
HC Vardar : RK Gorenje Velenje 40:32 (21:12)
Skopje, Makedonija, 1000 gledalcev, sodnika Satordžija in Pandžić, oba BIH
Vardar: Milić (3 obrambe), Angelov (6 obramb); Stoilov 5, Fereirra 5, Maqueda 3, Dereven 2, Karačič 4, Dujshebaev 2, Abutovič 1, Canellas 3, Cindrič 2, Čupič 3, Dibirov 7, Shiskarev 1, Borožan 2, Marsenič
Gorenje Velenje: Baznik (2 obrambi), Zaponšek (2 obrambi); Cehte 3, Medved 2, Ovniček 3, Levc 2, Stojnić 1, Toskić 2, Mitrović 4, Potočnik 2, Golčar 4, Kleč 3, Gams, Ratajec, Nosan, Brumen 6
Sedemmetrovke: Vardar 4 (4), Gorenje 3 (4)
Izključitve: Vardar 12 min, Gorenje 14 min
Velenjčane sedaj 5. oktobra čaka domača tekma v Rdeči dvorani proti ekipi RK Izviđač Ljubuški.  

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!