ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Atletika - kros občinskih reprezentanc - ekipno najboljša reprezentanca Velenja

NOVICA 10.10.2016



V Ravnah na Koroškem je potekalo tradicionalno tekmovanje v krosu občinskih reprezentanc, ki je letos obeležilo jubilejno, že 50. izvedbo.
Skupno je zmagala ekipa Velenja (68 točk) pred predstavniki Celja (61 točk), na tretjem mestu pa so bili predstavniki Novega mesta (53 točk).
Med člani je bil najboljši Primož Kobe (Novo mesto) s časom 15:55,8, ki je ugnal drugouvrščenega Mateja Šturma (Slovenska Bistrica), ki je progo pretekel v času 16:10,7 in Mateja Jezo (Ptuj), ki je v cilj pritekel kot tretji s časom 16:17,4.
V konkurenci članic je letošnja zmagovalka postala Kaja Rudnik (Velenje) s časom 11:58,2. Na drugo mesto je pritekla Breda Škedelj (Novo mesto) s časom 12:07,5, na tretje pa Klara Ljubi (Novo mesto) s časom 12:17,9.
Tekmovanje, ki ga je izvedel Koroški atletski klub v sodelovanju z občino Ravno na Koroškem, je potekalo tudi v okviru tradicionalnega praznika mesta Ravne na Koroškem, ki se praznuje 12. oktobra.
Organizirana so bila tekmovanja v različnih starostnih kategorijah, in sicer mlajši pionirji in mlajše pionirke; starejši pionirji in starejše pionirke; mlajše mladinke in mlajši mladinci; starejši mladinci in starejše mladinke ter člani in članice.
Prizorišče krosa je obiskal tudi predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar, ki je ob jubileju povedal: “Kontinuiteta petih desetletij krosa je lep dokaz, da je na Koroškem kros doma in da gre za organizacijsko vrhunsko prireditev, ki vsako leto v Ravne privabi veliko ljubiteljev teka ter najboljših slovenskih tekmovalcev. Ob tem čestitam vsem tekačem ter organizatorjem za lep atletski dogodek.”
Bojan Pogorevc, vodja tekmovanja: “Rad bi se zahvalil vsem, ki so pomagali pri izvedbi tekmovanja za tvorno sodelovanje in pomoč, s čimer so pripomogli k odlični izvedbi odmevnega tekmovanja na Ravnah na Koroškem. Za organizacijo in izvedbo tekmovanja smo prejel čestitke in pohvale s strani udeležencev, tekmovalk in tekmovalcev in vodij ekip, kar me posebej veseli. K temu sta pripomogla odlično sodelovanje in strokovnost več kot trideset zagnanih prostovoljcev Koroškega atletskega kluba in zbora sodnikov Koroške, kot tudi tvorno sodelovanje z lokalnimi deležniki (zavodom ZKŠTM, ZŠD Ravne na Koroškem, prostovoljni gasilci in drugimi). Verjamem, da bomo v tako dobrem vzdušju organizirali in izvedli tekmovanja tudi v prihodnje.”
Na fotografiji od leve proti desni;
Bojan Pogorevc, predsednik KAK; Roman Dobnikar, predsednik AZS; Majda Bavče, sodnica pri KAK; dr. Tomaž Rožen, župan občine Ravna na Koroškem

Čestitamo!

Vir: Atletska zveza Slovenije

Foto: Andreja Kodrin Čibron Foto: Andreja Kodrin Čibron Foto: Andreja Kodrin Čibron Foto: Andreja Kodrin Čibron Foto: Andreja Kodrin Čibron

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!