ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Z granitno obrambo Velenjčani do tretje zmage v Ligi SEHA Gazprom

NOVICA 19.10.2016



RK Gorenje Velenje se je v torek razveselil tretje zmage v Ligi SEHA Gazprom, druge zaporedne pod vodstvom trenerja Boruta Plaskana. Z granitno obrambo so ose v Rdeči dvorani na kolena spravile Metalurg iz Skopja. Makedonski podprvaki so klonili z 18:23.

Velenjčani so na svoji šesti tekmi v regionalnem tekmovanju stvari postavili na svoje mesto že na začetku tekme. Z izredno gibljivo in borbeno igro v obrambi so tekmece silili v napake in zgrešene strele, na drugi strani pa zabili pet zaporednih golov – po dvakrat sta bila uspešna Alem Toskić in Matjaž Brumen, piko na i za vodstvo s 6:1 pa je postavil Luka Mitrović. Ob tem je bil v vratih znova razpoložen Rok Zaponšek, ki je že do konca prvega polčasa, ki so ga domači dobili z 12:7, zbral devet obramb.

Potek tekme se tudi v nadaljevanju ni bistveno spremenil. Velenjske ose so še naprej igrale odlično v obrambi, na drugi strani pa z raznoliko igro pridno polnile gol tekmecev, ki jim ni pomagala niti menjava vratarjev. V drugem polčasu se je po Mitroviću na zunanjem položaju razigral še Gregor Potočnik, ki je v tem delu igre dosegel vse svoje tri zadetke, Rok Golčar pa je v 47. minuti s hitrim protinapadom, po lepi podaji Roka Ovnička, zadel že za 21:12. Visoka prednost je nato Velenjčanom omogočila miren zaključek tekme.

V zasedbi Gorenja Velenja je bil na koncu s šestimi zadetki (štirje v prvem polčasu) najučinkovitejši Brumen, štiri pa je dodal Mitrović. Še drugo zaporedno tekmo v regionalni druščini je zveste domače navijače Šaleške graščake, katerim je klub, v sodelovanju z generalnim pokroviteljem Gorenjem, pred tekmo podaril povsem nove, atraktivne navijaške šale, navdušil 24-letni vratar Zaponšek, ki je ubranil več kot polovico strelov Metalurga (14 obramb iz 27 strelov). V gostujoči zasedbi je pet rokometašev doseglo po tri zadetke.

Naslednji preizkus velenjske rokometaše čaka prihodnjo sredo, ko se bodo v gosteh v 2. krogu Pokala Slovenije zoperstavili zasedbi ŠD Mokerc-Ig (ob 19.00). Tri dni za tem ekipo slovenskih podprvakov čaka novo gostovanje, tedaj v beloruskem Brestu, kjer se bodo na tekmi Lige SEHA Gazprom pomerili z Meškovom.

Na tekmi proti Metalurgu so se domači rokometaši še posebej razveselili odlične podpore s tribun. Zvestim navijačem se želijo zahvaliti na poseben način, zato jim bodo ta vikend, skupaj z ženskim velenjskim rokometnim klubom, pripravili posebno presenečenje. Več o tem pa v prihodnjih dneh.

Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:
"Zasluženo smo zmagali, bili smo boljši. Zelo sem zadovoljen s prikazano igro v obrambi. Ob takšni predstavi lahko prikriješ tudi kakšno napako v napadu. Čestitke fantom za borbenost v obrambi. Nekaj težav na tekmi smo sicer imeli v napadu in pri prehodu v polprotinapad, a na tekmah se tudi učimo. Sedaj je pred nami nekaj časa, da se pripravimo na naslednji preizkus."

Gregor Potočnik, Gorenje Velenje:
"V napadu smo sicer izgubili nekaj žog, a z dobro igro v obrambi se da to nadoknaditi. Še naprej moramo našo igro graditi na dobri obrambi. Tokrat smo dobili 18 golov, verjetno bi jih lahko še manj. Smo na pravi poti!"

LIGA SEHA GAZPROM, 7. KOLO:
Torek, 18. oktobra:
RK GORENJE VELENJE : RK METALURG SKOPJE 23:18 (12:7)
Gorenje Velenje: Baznik, Cehte 3, Medved 2, Ovniček, Levc, Stojnić, Toskić 2, Mitrović 4, Potočnik 3, Golčar 1, Kleč 2, Gams, Zaponšek (14 obramb), Ratajec, Nosan, Nosan, Brumen 6 (1).
Metalurg Skopje: Petrov 3, Drogriški 3, Kosteski 1, Tomovski (1 obramba), Obradović, Aršić (4 obrambe), Kuzmanovski 3, Ilić 3, Jugurinovski, Pečenkovski, Nelovski 1, Taleski 3, Velkovski, Brajović 1, Peševski, Palevski. 

Čestitamo!

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!