ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - dobra predstava za točko proti državnim prvakom

NOVICA 24.10.2016



V 14.krogu prve lige TS smo se na domačem stadionu ob jezeru pomerili z Olimpijo in remizirali.

NK Rudar Velenje – NK Olimpija Ljubljana 0:0

Stadion Ob Jezeru, gledalcev 2000, sodniki: Glažar (Hajdina), Skok (Kidričevo), Bezjak (Gorišnica).
Postava: Ristić, Jahić, Mužek, Bolha, Kašnik (od 85. Tolimir), Krcić, Babić, Lotrič (od 90. Dodlek), Glavina, Trifković, Mary (od 88. Eterović).

Ekipi sta sicer začeli napadalno, a je igra v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, stoodstotnih priložnosti ni bilo, nogometaši so si pripravili le nekaj polpriložnosti. Tako je pri Olimpiji Zajc že v prvem resnem napadu streljal čez gol, Kronaveter pa s prostega strela poslal žogo v naročje našega vratarja Borivoja Ristića.

Na drugi strani je bil nevaren predvsem John Mary, ki je v peti minuti z leve strani prodrl v kazenski prostor, a slabo streljal, podobno akcijo je izpeljal sredi prvega dela, ko pa ga je s požrtvovalnim padcem pod noge zaustavil Bajrić.

V 50. minuti je Senad Jahić podaril žogo Velikonji, ta se je znašel sam pred Ristićem, a ga ni uspel premagati. Ristić se je izkazal tudi nekaj pozneje, ko je po podaji Klinarja z desne strani streljal Zajc, toda velenjski vratar je z odličnim posredovanjem žogo odbil v kot.

Zgrešeni priložnosti bi Velenjčani lahko kaznovali, po lepi akciji in podaji z leve strani je bil Mary nekoliko prekratek, žogo je slabo zadel, tako da je ta zletela mimo gola. Jahić je pošteno namučil ljubljanskega vratarja Vodiška iz prostega strela, nato pa je nekaj minut pozneje od daleč streljal še čez gol.

V sredo se bomo v povratni tekmi četrtfinala na Portovalu pomerili s Krko.

Vir: NK Rudar Velenje

Vir: NK Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!