ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Iz Belorusije z dobrim vtisom, a praznih rok

NOVICA 03.11.2016



Rokometaši Gorenja Velenja se kljub odlični predstavi iz beloruskega Bresta vračajo praznih rok. Na svoji sedmi tekmi Lige SEHA Gazprom so morali v končnici priznati premoč domačemu Meškovu, ki je bil boljši s 26:24. Kljub četrtem porazu v regionalnem tekmovanju ose s prikazanim še zdaleč niso razočarale.

Tekmo so začele izjemno in v prvem polčasu proti udeležencem Lige prvakov večkrat vodile celo s tremi goli prednosti. Prvič jim je to uspelo ob koncu 12. minute, ko je trem zaporednim golom Vida Levca zadetek za 7:4 dodal še Alem Toskić. S +3 so Velenjčani nato v preostanku prve polovice obračuna vodili še petkrat (8:5, 9:6, 10:7, 11:8), zadnjič šest minut in pol pred glavnim odmorom, ko je v protinapadu Niko Medved zadel za 13:10. Vmes so beloruski prvaki svojo obrambno formacijo s 6:0 spremenili v 5:1, s tem nekoliko omrtvili tekoči napad os, ter se do polčasa uspeli približati le na zadetek zaostanka (14:15).

Na začetku druge polovice obračuna so slovenski podprvaki hitro ostali brez dveh igralcev na igrišču, saj si je po Toskiću, ki je bil kaznovan v zadnjih sekundah prvega dela, dvominutno izključitev hitro prislužil še Mitja Nosan. Meškov je tedaj dokončno ujel priključek, v ospredje pa znova stopil ob koncu 41. minute. Trije zaporedni goli rednih udeležencev zaključnih turnirjev Lige SEHA Gazprom v zadnjih štirih sezonah so bili tedaj dovolj za 19:18, kar je bilo njihovo prvo vodstvo po rezultatu 2:1.

Za tem je v velenjskih vratih Roka Zaponška zamenjal Jože Baznik in v nadaljevanju svoje moštvo večkrat obdržal nad gladino. Po eni izmed njegovih obramb je Matjaž Brumen z uspešno sedemmetrovko in golom poskrbel za novo vodstvo črno-rumenih z 21:20, a to ni dolgo vzdržalo. Nekdanji slovenski reprezentant je v zadnjih minutah izid še poravnal na 24:24, za tem pa Luki Mitroviću, ki je poprej slednjemu za izenačenje lepo podal, dvakrat zapored ni uspelo premagati nasprotnega vratarja. Na drugi strani je sledila kazen, domači so dvakrat zadeli, in tekma je bila odločena.

Za Gorenje Velenje je na koncu Toskić prispeval šest zadetkov, enega manj je dodal Levc. Na drugi strani sta Iman Jamali in Pavel Atman vpisala po pet golov, 213 centimetrov visoki latvijski hrust Dainis Krištopans, ki je osam povzročal obilo preglavic na obeh straneh igrišča, pa je prispeval štiri.

Naslednja tekma zasedbo Boruta Plaskana čaka čez dober teden dni. V torek, 8. novembra, bo v regionalnem tekmovanju znova gostovala, tedaj pri Tatranu iz Prešova.  

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak