ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plezanje - Janja tretjič zapored mladinska svetovna prvakinja v težavnosti

NOVICA 11.11.2016



Na Kitajskem, v kraju Guangzhou, se je v ponedeljek, 7. novembra 2016, začelo mladinsko svetovno prvenstvo v športnem plezanju, na katerem se vse do 13. novembra v težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju meri 880 mladih plezalcev iz 41 držav, tudi devet članov slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja in trenerja Domna Švaba. 

Med kadetinjami do 18 let je pričakovano slavila Janja Garnbret (Šaleški AO), zadnja leta nepremagljiva v mladinski konkurenci. Po izjemnem uspehu septembra v Parizu, kjer je kot druga najmlajša tekmovalka v zgodovini postala svetovna prvakinja 2016 med članicami, je osvojila tudi naslov mladinske svetovne prvakinje 2016 v težavnosti. "Neverjetno, da sem že tretjič zapored postala mladinska svetovna prvakinja. Zelo sem zadovoljna s svojim plezanjem v vseh krogih. Še bolj pa sem vesela, da sem stala na stopničkah skupaj z Mio in Vito," se je nove lovorike razveselila 17-letna Korošica, ki bo na Kitajskem branila tudi lanski naslov mladinske prvakinje v balvanih.

Slovenija tako praznuje na Kitajskem, saj so mlade športne plezalke 9. novembra pometle s konkurenco na mladinskem svetovnem prvenstvu v športnem plezanju Guangzhou 2016. V kadetski konkurenci do 18 let je naslov mladinske svetovne prvakinje v težavnosti ubranila Janja Garnbret, tudi aktualna članska svetovna prvakinja, srebro si je priplezala Mia Krampl, bron pa Vita Lukan. Neverjeten uspeh sta dopolnila Luka Potočar, četrti med starejšimi dečki, in Tjaša Slemenšek, peta med kadetinjami.

Čestitamo! Bravo Janja in Tjaša!

Vir: Planinska zveza Slovenije

 

Vir: Planinska zveza Slovenije Vir: Planinska zveza Slovenije

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!