ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Prvaki Lige SEHA Gazprom prevelik zalogaj za ose

NOVICA 01.12.2016



Moštvo RK Gorenje Velenje se z gostovanja pri prvakih zadnjih dveh sezon Lige SEHA Gazprom vrača brez uspeha. Telekom Veszprem je vodil večino tekme, na koncu pa visoko zmagal (36:27).
Velenjski rokometaši, ki so se po gostovanju v Nemčiji evropskemu velikanu zoperstavili zgolj s ponedeljkovim treningom na Madžarskem, so v uvodnih minutah prikazali odločno igro. Ob koncu 13. minute je Vid Levc z močnim strelom z devetih metrov rezultat poravnal na 7:7, nato pa so tekmeci počasi začeli prevzemati pobudo. Pet minut kasneje so vodili že s +4 (12:8) po zaslugi 15 zapravljenih žog Velenjčanov pa na odmor odšli še z dvema goloma zaloge več (19:13).
Tudi drugi polčas se ni začel po željah črno-rumenih, katere je na začetku 35. minute njihov nekdanji član Momir Ilić s svojim devetim golom oddaljil že osem zadetkov (22:14). Slovenski podprvaki so nato le strnili svoje vrste, dolgo časa vztrajali na petih ali šestih golih zaostanka – na začetku 51. minute je kapetan Niko Medved zadel za 24:29 -, v zaključku pa dokončno popustili, tako da so madžarski prvaki obračun zaključili z najvišjo prednostjo.
Pri Gorenju je tekmo s šestimi goli končal Matjaž Brumen, pet jih je iz ravno toliko strelov dodal Blaž Kleč. Na drugi strani je Ilić proti nekdanjemu klubu zadel 10-krat (10:12), ob tem pa večkrat uspešno zaposlil robustna krožna napadalca Oliverja Andreasa Nilssona (izkoristek strelov 3:3) in Renata Sulića (4:4), ki sta velenjski zasedbi povzročala številne preglavice v obrambi.
Klub iz Šaleške doline je tudi na tej tekmi nastopil brez Luke Mitrovića, Anžeta Ratajca in Alema Toskića. Je pa v postavi po več kot 11 mesecih znova bil vratar Klemen Ferlin, ki si je na reprezentančnih pripravah hudo poškodoval koleno, a tokrat še ni zaigral.
Po treh tekmah v sedmih dneh za Velenjčane prihaja nekaj počitka. Naslednji preizkus v Ligi SEHA Gazprom, kjer s tremi zmagami na desetih tekmah zasedajo 6. mesto, jih čaka čez teden dni. V torek, 6.decembra bodo ob 18. uri v Rdeči dvorani gostovali rokometaši PPD Zagreba.
Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Od tekme smo pričakovali nekoliko več. V prvem polčasu smo bili v obrambi premedli, prepočasi smo se vračali iz napada, v katerem smo napravili preveč tehničnih napak. Posledica tega je bila preveliko število prejetih golov in razlika šestih zadetkov. V drugem polčasu smo skušali ujeti stik s tekmeci in se nekajkrat približali na -5 in imeli tudi možnosti, da bi zaostanek še zmanjšali. Na koncu je bila razlika najvišja in morda to ni povsem realen pokazatelj dogajanja. Priložnost na tej tekmi so dobili tudi nekateri naši mlajši igralci, kar je za njih zagotovo dobra izkušnja. Ciklus treh tekem s kakovostnimi tekmeci je sedaj končan. Imeli bomo nekaj več dni za regeneracijo in pripravo na naslednji preizkus z Zagrebčani v Velenju."
Rok Ovniček, RK Gorenje Velenje:
"Po gostovanju v Nemčiji ni bilo veliko časa za pripravo na ekipo Telekoma Veszprema. S soigralci smo se potrudili po najboljših močeh, a kakovost tekmecev je bila očitna. V zadnjih minutah je osredotočenost naše ekipe nekoliko popustila, tako da nam ni uspelo zmanjšati zaostanka in popraviti vtisa. Do naslednje tekme nas loči en teden, proti Zagrebčanom bomo krenili s polnimi močmi!"
LIGA SEHA GAZPROM, ZAOSTALA TEKMA 6. KOLA
Torek, 29. novembra:
TELEKOM VESZPREM : RK GORENJE VELENJE 36:27 (19:13)
Telekom Veszprem: Mikler (obrambe 9:22) in Alilović (6:19) v vratih, Gulyas, Ivancsik 3, Schuch, Ilić 10, Gajić 1, Nilsson 3, Kopljar 6, Rodriguez Vaquero, Ancsin 4, Terzić, Sulić 4, Fekete 1, Lekai 3, Ligetvari 1.
Gorenje Velenje: Ferlin, Baznik (obrambe 4:25) in Zaponšek (2:17) v vratih, Cehte 2, Medved 2, Ovniček 3, Pajt, Levc 4, Stojnić, Potočnik 3, Golčar 2, Mazej, Kleč 5, Gams, Nosan, Brumen 6. 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!