ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sprejem udeležencev mednarodnih iger šolarjev - Alkmaar 2015

NOVICA 22.06.2015



Danes je podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel velenjske športnike, udeležence 49. poletnih mednarodnih iger šolarjev na Nizozemskem, ki bodo potekale v mestu Alkmaar, od 24. do 29. junija 2015.      
Velenjski športniki bodo na igrah tekmovali v treh disciplinah – v atletiki, plavanju in tenisu. Iger se bodo udeležili atleti in atletinje Neža Gorišek, Nea Meh, Tjaša Podkrižnik, Anže Repas, Manca Salmič, Timotej Šalamon in Andraž Trupej skupaj s trenerko Tanjo Šalamon, plavalci in plavalke Nika Geršak,  Jaša Gradišek, Nina Jakop, Aida Jusiæ, Tamara Logar, Tine Praprotnik in Miha Sušec s trenerjem Denisom Doblškom ter igralke in igralci tenisa Gašper Topčič, Janez Sirše, Lana Stefanoviæ, Zoja Štrukelj in skupaj s trenerjem Blažem Weissom.
Ekipo, ki jo sestavlja 18 športnikov in 3 trenerji, vodi Katka Geršak iz Športne zveze Velenje.
Na mednarodnih igrah šolarjev se že od leta 1968, ko so bile prve takšne igre organizirane v Celju, povezujejo športniki iz vsega sveta in s tem širijo idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu. S sodelovanjem si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili s 1.500 mladimi športniki v starosti od 12 do 15 let iz 80 mest in 40 držav sveta.
Mestna občina Velenje spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah že vrsto let, Velenje pa je mednarodne športne igre organiziralo leta 1999.
Sprejema udeležencev mednarodnih iger šolarjev se je udeležil tudi predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.
Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak