ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Na domačih tleh boljši od Riko Ribnice

NOVICA 02.04.2021



Velenjčani so se v sredo na domačih tleh pomerili z Riko Ribnico. Po izjemno izenačenem in napetem boju so slavili domačini, ki so v drugem polčasu poskrbeli za preobrat in Ribnico ugnali s 30:29.

Velenjski rokometaši, v napornem tempu tekem, niso imeli veliko časa za pripravo na tekmo domačega prvenstva. Po izredno izenačenem boju so v drugem polčasu poskrbeli za preobrat in na kolena položili gostujočo ekipo. Z zmago so se na lestvici Lige NLB povzpeli na 2. mesto.

Dvoboj je bil napet in izenačen že od prve minute. Gostje so do 11. minute Velenjčanom ves čas dihali za vrat, slednji pa si niso uspeli priboriti več kot zadetka prednosti. V 16. minuti so s +2 (11:9) povedli Ribinčani. Velenjčani so rezultat poravnali v 18. minuti z zadetkom Domna Tajnika (11:11). Izenačen dvoboj se je nadaljeval vse do konca prvega polčasa. Črno - rumeni so na odmor odšli z zadetkom manj (15:16).

V prvih minutah drugega polčasa se je tehnica nagibala h gostujoči ekipi, ki je bila v 35. minuti v prednosti že tri gole (19:16). To je bilo dovolj, da so domačini strnili obrambo, v golu pa se je odlično odrezal Emir Taletović. Po uspešnem zadetku Aleksa Kavčiča so črno - rumeni v 48. minuti rezultat poravnali na 23:23. Matic Verdinek je za +1 (26:25) streljal v 53. minuti, a gostje niso ostali dolžni. Sledile so napete minute z igro “gol za gol”. V 58. minuti so se ose uspele odlepiti za +2 (29:27) in prednost ubranile do konca dvoboja. Končni rezultat tekme je bil 30:19.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Kenan Pajt s sedmimi goli.

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje / Jurij Vodušek

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!