ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Atletika] Odličen teden za velenjske atlete

NOVICA 24.05.2021



Anita Horvat je v sredo nastopila na močnem mitingu Golden Spike v Ostravi, kjer se je pomerila v teku na 800m in odtekla odličen čas ter svoj osebni rekord 2.03,29. V nedeljo pa je na mitingu Jaen Paraiso Interior v Španiji prvič letos nastopila v teku na 400m in s časom 52.80 zasedla 5. mesto.

Čez vikend je v Ljubljani potekal atletski pokal Slovenije za starejše mladince in mladinke. Nanizalo se je veliko dobrih rezultatov!

Jaka Grabner je v tekmovalni hoji na 5000m zmagal in postavil nov državni rekord, ki zdaj znaša 23:27,45, prav tako pa je zasedel 2. mesto v teku na 3000m z ovirami, Tjaša Prostor je zasedla 3. mesto v tekmovalni hoji na 5000m, Tomaž Turinek je zmagal v teku na 400m in zasedel 3. mesto v teku na 200m, Naida Nišič je zasedla 2. mesto v metu diska, Hana Juhart je zmagala v metu krogle, Sandra Šmerc je zasedla 3. mesto v teku na 3000m, Filip Dominkovič je zmagal v metu kopja, Gašper Juhart pa je zasedel 2. mesto v metu kopja.

Punce so ekipno zasedle 5. mesto, fantje pa 3. mesto!

Čestitke vsem!

Foto: Športna zveza Velenje Foto: Športna zveza Velenje Foto: Športna zveza Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak