ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Gorenje Velenje osvojilo naslov državnega prvaka!

NOVICA 27.05.2021



Rokometaši Gorenja Velenja so se na zaostali tekmi 22. kroga Lige NLB v Novem mestu pomerili z MRK Krka in z zanesljivo zmago izkoristili priložnost za osvojitev četrtega naslova državnih prvakov!

Velenjčani so na predzadnji tekmi letošnje sezone razvozlali uganko o letošnjem zmagovalcu. Ne glede na sobotni izid so Velenjčani že potrdili, da so najboljši v Sloveniji. To je za črno-rumene četrti naslov, prvi po letu 2013. Očitno pa je Športna dvorana Marof za ekipo iz Šaleške doline srečno mesto, saj so tam, po osmih letih, ponovno potrdili naslov državnega prvaka. Zmage se je takrat kot igralec veselil tudi Janez Gams, ki letos slavi v vlogi direktorja.

Velenjčani se bodo na zadnji tekmi v letošnji sezoni pomerili z moštvom iz RK Maribor Branik v soboto, 29. maja, ob 17:30.

Pomembnost srečanja se je poznala v uvodnih minutah. Začetek tekme je bil za ekipi povsem izenačen. V 18. minuti so Velenjčani z golom Tilna Sokoliča povedli s +1 (7:6), v nadaljevanju pa so vse niti obdržali v svojih rokah. V 23. minuti so z zadetkom Matica Veridneka prednost povečali na +3 (10:7), na glavni odmor pa so se odpravili s petimi zadetki prednosti (14:9).

Drugi polčas so v 32. mintuti otvorili Velenjčani z zadetkom Timoteja Grmška za +6 (15:9) . V dobrem tempu so nadaljevali in v 35. minuti povedli s +8 (17:9). V nadaljevanju so Velenjčani malenkost popustili, domačini pa so se uspeli v 53. minuti približati na tri gole zaostanka (21:24). Ose so v končnici tekme pohodile plin in na koncu slavile zmago z 28:22.

Iskrene čestitke!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Rokometni klub Velenje Foto: Rokometni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak