ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Tekmovalno uspešen vikend za velenjske atlete

NOVICA 28.06.2021



Člani atletskega kluba Velenje so se ta vikend mudili, kar na treh različnih tekmovališčih in posegli po medaljah ter pridobili ogromno novih izkušenj.

V soboto je v Novi Gorici potekal atletski pokal Slovenije za pionirke in pionirje U16.

Velenjski pionirji so se odrezali odlično. Pionirke so ekipno zasedle 4. mesto, pionirji pa 15. mesto.
Ina Miklavžin je zasedla 3. mesto v teku na 300m, Mark Dackovič je zmagal v tekmovalni hoji na 3000m, Anja Prostor je zasedla 2. mesto v tekmovalni hoji na 3000m, Oriana Lovrec pa je zmagala v metu kladiva in zasedla 4. mesto v metu krogle. Štafeta pionirk v postavi Neja Kimperk, Elizabeta Špela Kavšak, Maša Mežnar in Ina Miklavžin pa je v teku na 4x300m zmagala!

V Slovenj Gradcu se je med vikendom odvijalo prvenstvo Slovenije za starejše mladince in mladinke.

Tomaž Turinek je zasedel 2. mesto v teku na 400m, Hana Juhart je zmagala v metu krogle, Filip Dominkovič je zmagal v metu kopja in z rezultatom 69.97m dosegel normo za SP U20, Gašper Juhart je zasedel 2. mesto v metu kopja, Lara Skornšek pa je zmagala v metu diska.

 

Atletniji velenjskega kluba, Anita Horvat in Agata Zupin sta se med vikendom mudili v Beogradu na balkanskem prvenstvu, kjer sta obe nastopili v štafeti na 4x400m, v kateri so si punce pritekle zmago!

Obe pa sta nastopili tudi v svojih disciplinah: Anita Horvat je v teku na 400m osvojila 2. mesto, Agata Zupin pa je v teku na 400m z ovirami osvojila 2. mesto.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem čestitamo!

 

Vir: Atletski klub Velenje

 

Foto: Atletski klub Velenje Foto: Atletski klub Velenje Foto: Atletski klub Velenje Foto: Atletski klub Velenje Foto: Atletski klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak