ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sprejem velenjskih olimpijcev iz Tokia 2020

NOVICA 07.09.2021



V petek, 10. septembra, se bo v Velenju na Titovem trgu odvil sprejem velenjskih olimpijcev, ki so na olimpijskih in paralimpijskih igrah v Tokiu nastopili zelo uspešno – osvojili so zlato, srebrno in bronasto medaljo. V sklopu otvoritvene slovesnosti 32. Pikinega festivala, ki se začne v petek, 10. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel zlato športno plezalko Janjo Garnbret, selektorja slovenske plezalne reprezentance Gorazda Hrena in parastrelca Gorazda Frančka Tirška.

Svetovna prvakinja v balvanskem plezanju in v težavnosti Janja Garnbret, članica Šaleškega alpinističnega odseka in večkratna naj športnica leta v Mestni občini Velenje, je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila zlato medaljo v kombinaciji. Svojo plezalno kariero je začela v Velenju pod mentorstvom trenerja Gorazda Hrena, zdajšnjim selektorjem slovenske plezalne reprezentance.

Gorazd Franček Tiršek, član Strelskega društva Mrož Velenje in večkratni naj športnik invalid v Mestni občini Velenje, je na paralimpijskih igrah v Tokiu pred dnevi osvojil srebrno in bronasto medaljo.

Na olimpijskih igrah v Tokiu je nastopila tudi Anita Horvat, članica Atletskega kluba Velenje, ki pa je na dan sprejema zaradi tekmovanja odsotna. Sprejem za Anito Horvat bo v soboto, 18. septembra, ko bomo na Titovem trgu pripravili prireditev Velenje se predstavi. V sklopu te prireditve bo sprejem tudi člane Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki so konec maja letos osvojili četrti naslov državnih prvakov.

Odličnih uspehov naših športnikov se v Velenju vedno veselimo in še enkrat za uspehe vsem čestitamo!

Prijazno vabljeni na sprejem velenjskih olimpijcev!


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!