ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Velenjčani z izjemno predstavo visoko slavili proti Mariborčanom

NOVICA 11.10.2021



Rokometaši Gorenja Velenja so v 5. krogu lige NLB v Rdeči dvorani gostili ekipo RK Maribor Branik. Borbena tekma se je na koncu končala v korist črno-rumenih, ki so slavili z rezultatom 38:22.

Z zadetkom je tekmo odprla gostujoča ekipa. Rokometaši Gorenja so na napad hitro odgovorili in z zadetkom Matica Verdinka rezultat izenačili. V 6. minuti so domačini z zadetkom Kenana Pajta povedli za en zadetek. Odlični Verdinek je v 12. minuti vodstvo povišal na plus dva. Peter Šiško je z zadetkom v 19. minuti postavil rezultat 15 : 8 v korist črno-rumenih. Varovanci Zorana Jovičića so še naprej višali vodstvo in na odmor odšli z desetimi goli prednosti.

 

Tudi v drugem polčasu ose niso popuščale. Med vratnicami je razpoloženega Panjtarja zamenjal Emir Taletović in nadaljeval serijo obramb iz prvega polčasa. Novo najvišje vodstvo je v 34. minuti postavil Tilen Sokolič, ki je z zadetkom s sedmih metrov prednost povečal na plus enajst. Deset zadetkov Matica Verdinka, devetnajst obramb obeh vratarjev, borbena in hitra igra so Velenjčane pripeljale do zmage z rezultatom 38:22.

 

Najboljši strelec tekme je bil Matic Verdinek, ki si je prislužil tudi naziv igralca tekme. Matic Verdinek je na današnji tekmi dosegel svoj 700. zadetek v dresu RK Gorenja Velenja.

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!