ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


VELENJČANA V DUBAJ NA 25. ČLANSKO SVETOVNO PRVENSTVO V KARATEJU IN PARA KARATEJU

NOVICA 15.11.2021



V soboto, 13. novembra je iz letališča Brnik, v Združene Arabske Emirate, preko Istanbula, odpotovala slovenska petčlanska ekipa Karate zveze Slovenije s trenerjema Matijo Matijevičem in Bojanom Marinčkom ter predsednikom Borutom Strojinom, saj bo od 16. do 21. novembra 2021 v Dubaju potekalo 25. WKF svetovno člansko prvenstvo v karateju in v PARA karateju. Nastopilo bo 1054 tekmovalk in tekmovalcev iz 117 držav.

Mesto v reprezentanci sta si zagotovila tudi Velenjčana Diandra Bekčić (članica PARA karate reprezentance in Karate kluba Velenje) ter Niklas Tamše (član reprezentance v borbah in član Karate kluba Shotokan Radenci), ki bo med drugim tudi najmlajši tekmovalec na omenjenem prvenstvu.

Po zaključenih kontrolnih tekmovanjih v domovini in tujini sta reprezentanta s trenažnim procesom priprav na prvenstvo nadaljevala v matičnih klubih.

Diandro je v klubu trenirala Jasmina Džafić. Zadnje tedne pred prvenstvom sta jo intenzivno pripravljala klubski trener Zdenko Miklavc in trener PARA karate reprezentance, Bojan Marinček.
Niklas Tamše je s trenerjem Brankom Krambergerjem na dnevnih treningih celoten fokus in razpoložljive vire usmeril v izboljšave tehnike, ohranjanju kondicije in agilnosti ter psihološke priprave.

Od 5. do 7. novembra 2021 sta se udeležila zaključnih reprezentančnih priprav Karate zveze Slovenije, v Draš centru, Maribor.

Niklas bo v sredo, 17. novembra 2021 na svetovni tatami stopil prvič, kjer se bo v svoji kategoriji borbe člani - 60 kg kosal s 76. najboljšimi borbaši vsega sveta. »Naporni, intenzivni, predvsem pa izrazito kakovostni treningi mi vlivajo optimizem in zagon pred tekmovanjem. Vesel sem, da se bom lahko na borišču kosal z najboljšimi, katerih borbe sem do sedaj gledal le preko različnih spletnih kanalov« še dodaja mladi športnik.

Diandra Bekčić pa bo na tatami stopila v nedeljo, 21. novembra 2021. To je njeno drugo svetovno prvenstvo po Madridu 2018. Diandrina želja je pogled proti medalji, če bo vse potekalo kot so predvideli trenerji.
Njune nastope lahko spremljamo preko spletnega portala SPORTDATA. Urnik nastopov najdemo na spletni strani Karate zveze Slovenije.

Obema športnikoma iz Velenja, Šaleške doline in seveda Slovenije, želimo, da kljub zelo ostri konkurenci uspeta, saj sta že z uvrstitvijo na SP Dubaj 2021 dokazala, da sta zelo delovna in prizadevna in bo tako ves njun trud dokaz, kako borbeni znajo biti naši športniki.

Srečno!

Foto: Matija Matijević

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!