ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Gorenje Velenje med najboljših osem

NOVICA 06.04.2022



 Na gostovanje v Francijo so se Velenjčani odpravili s sedmimi zadetki prednosti, saj so pred polno rdečo dvorano, en teden nazaj slavili proti francozom z rezultatom 29:22. Zmagovalci povratne tekme so bili rokometaši Nimesa, a prednost črno-rumenih je bila prevelika. Zadnji zadetek na tekmi je dosegel najbolj izkušeni igralec Gorenja Velenja, kapetan David Miklavčič in veselje ob napredovanju se je lahko začelo.

 

Prvi napad na povratni tekmi osmine finala Lige Evropa je pripadel domačinom, ki so povedli z 1:0. Prvi zadetek za ose je dosegel Matic Verdinek, ki je rezultat v 3. minuti tekme izenačil na 1:1. V 6. minuti so francozi povedli z dvema zadetkoma (4:2). S črte sedmih metrov je bil v 7. minuti uspešen Kenan Pajt, ki je zaostanek os zmanjšal na en zadetek. Domačini so štiri minute kasneje postavili novo največjo prednost (+3). Z zadetkom Ibrahima Haseljića v 14. minuti so se črno-rumeni približali na zadetek zaostanka. Ibrahim Haseljić je v 17. minuti s svojim tretjim zadetkom na tekmi rezultat izenačil (10:10). Pet minut pred koncem prvega polčasa so francozi prednost povečali na +4 (17:13). Na odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 18:15 v korist domačinov.
Drugi polčas so v napadu pričeli Velenjčani. Novo največjo prednost so domačini postavili v 34. minuti, ko so povedli s petimi zadetki (21:16). Z dobro obrambo in hitrim protinapadom Matica Verdinka so ose dve minuti kasneje zaostanek zmanjšale na štiri zadetke (24:20). Domen Tajnik je s svojim šestim zadetkom na tekmi v 49. minuti prednost domačinov zmanjšal in postavil rezultat 28:25. V 51. minuti je Branko Predović dosegel svoj prvi zadetek na tekmi in znižal rezultat na dva zadetka zaostanka (29:27). Štiri minute pred koncem tekme je Kenan Pajt zadel s črte sedmih metrov in postavil rezultat 33:29. Končni rezultat 35:30 je deset sekund pred koncem tekme postavil kapetan David Miklavčič.

Kljub porazu na povratni tekmi v Franciji so Velenjčani iz obeh obračunov prišli kot zmagovalci (59:57) in se veselili napredovanja med najboljših osem ekip Lige Evropa. V četrtini finala se bodo varovanci Zorana Jovičića pomerili s portugalsko Benfico. Obračuna bosta na sporedu 26. aprila in 3. maja.

 

Vir: RK Gorenje Velenje

RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak