ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Janja Garnbret sezono začela z rekordno 32. zmago SP

NOVICA 10.04.2022Janja Garnbret je mednarodno sezono tekmovanj začela s prepričljivo zmago, potem ko je prevladovala v vseh krogih švicarske premiere svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Olimpijska prvakinja je 9. aprila v Meiringenu še tretjič zmagala, števec zmag v svetovnem pokalu pa je kot prva na svetu premaknila na številko 32.

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret (Šaleški AO) na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v balvanih ni imela prave konkurence, s štirimi osvojenimi vrhovi je zanesljivo prišla do zmage. To je njena tretja zmaga v Meiringenu, skupaj pa že 32. Na drugo mesto se je uvrstila Američanka Natalia Grossman, na tretje pa Švicarka Andrea Kümin.

Korošica je v Meiringenu vpisala svojo še 49. uvrstitev na oder za zmagovalke. Pri svojih 23 letih je zbrala 32 zmag v svetovnem pokalu v športnem plezanju, s čimer je izboljšala svoj prejšnji mejnik. Toliko zmag ni osvojil še nihče v svetovnem pokalu v športnem plezanju. To je bila njena 14. zmaga v disciplini balvani, 18 jih ima v težavnosti.

Garnbretova je bila edina Slovenka v današnjem polfinalu in finalu.

Čestitamo!

 

Vir: PZS
 

Janja Garnbret

Koledar dogodkov

Športnik leta 2021 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!