ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Matic Bizjak Jambrović ponovno rekorden,Najya Hana Jukić izpolnila normo za EYOF

NOVICA 06.06.2022



V kranjskem pokritem olimpijskem bazenu je minuli konec tedna potekal zelo močan mednarodni miting MM Kranj 2022. Med večino najboljših Slovencev so nastopili tudi tuji plavalci in plavalke. Med njimi je največje zanimanje požel 23-letni Michael Andrew, ki je leta 2016 postal svetovni prvak, štiri leta kasneje pa osvojil tudi olimpijsko zlato medaljo v štafeti.

Med velenjskimi plavalci je ponovno blestel Matic Bizjak Jambrović, ki je že v soboto dopoldan (v kvalifikacijah) v disciplini 50 m prosto odplaval nov državni rekord (23,74) za kadete, ki ga je postavil pred 14 dnevi v Banja Luki. V popoldanskih finalih sta bila pred njim le Američan Michael Andrew in Hrvat Luka Cvetko. V nedeljo je dvakrat popravljal klubski rekord v disciplini 50 m delfin. Rekord, ki ga je imel v lasti Žiga Cerkovnik, zdaj znaša 25,73.

Med ženskami je odlične nastope prikazala Najya Hana Jukić, ki si je v soboto priplavala normo za prihajajoč EYOF v Banski Bystrici na Slovaškem. Svoj osebni rekord si je popravila kar za pol sekunde. Tudi v ostalih nastopih je izboljšala svoje osebne rekorde. 

V posameznih finalih so nastopili tudi ostali velenjski plavalci in plavalke.

Tekme v Brestanici pa so se udeležili tudi paraplavalci velenjskega kluba. Velenjski klub je tokrat zastopalo kar 21 plavalcev. Še posebaj dobro so se odrezali v štafeti (Gašper, Aljaž, Luka in Alen), Sabina in Gašper, ki so osvojili 1. mesta. 

Vsem iskreno čestitamo!

 

 

Vir: Plavalni klub Velenje

 

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak