ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plavanje - svetovno prvenstvo

NOVICA 24.07.2017



Na svetovnem prvenstvu, ki te dni poteka v Budimpešti na Madžarskem, je Nastja Govejšek danes, 23. 7. 2017, uspešno opravila svoj prvi nastop. V disciplini 100 m delfin je z rezultatom 1:00,25 zasedla 25. mesto.

“To je moje najhitrejše jutranje plavanje in z izidom sem res zadovoljna, saj na 100 m delfin glede na sezono nisem veliko pričakovala. Današnji izid sicer ni tisto, kar si dolgoročno želim, vseeno pa sem vesela dosežka,” je za Slovensko tiskovno agencijo (STA) povedala Nastja. Na vprašanje o pričakovanjih za petkov nastop na 50 m delfin, ki je tudi Nastjina paradna disciplina, pa je povedala: “Tudi tam si obetam dober nastop. Vem, da sem hitra in tudi ta bazen mi odgovarja. Podobno je kot v Londonu, tribune segajo do neba in upam, da bom v tem vzdušju lahko dosegla osebni rekord.” (vir: STA)

Pred odhodom na svetovno prvenstvo je o Nastjini pripravljenosti za STA spregovoril tudi trener Jure Primožič: “Nastja se prebuja in v vodi deluje vsak dan boljše. Hitrost se približuje tisti iz najboljših časov in nastop na 50 m delfin pričakujeva zelo optimistično, ob dobrem razpletu se bo lahko borila tudi za polfinale, kar je želja obeh.” O Nastjini prizadevnosti pa je povedal: “Odnos do dela pri njej nikdar ni bil vprašljiv, kar sam kot trener tudi najbolj cenim.” (vir: STA)

Čestitamo in držimo pesti za petek!

Vir: Plavalni klub Velenje

 

Vir: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak