ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje na snegu - Marguč tretji na zadnji posamični tekmi sezone

NOVICA 19.03.2018



Deskarji in deskarke paralelnih disciplin so se v Winterbergu pomerili na zadnjih posamičnih preizkušnjah letošnje sezone svetovnega pokala.


Slovenija je na slalomu v Nemčiji nastopila s štiričlansko zasedbo. V jutranjih kvalifikacijah sta bila uspešna Rok Marguč in Tim Mastnak v moški ter Gloria Kotnik v ženski konkurenci. V izločilne boje se ni uvrstil Jure Hafner, ki je bil uvrščen na 29. mesto.

Kotnikova se je v osmini finala pomerila z Rusinjo Ekaterino Tudegeševo, ki je zmagala s prednostjo 63. stotink, bolj izenačen dvoboj pa je nato sledil med Mastnakom in Avstrijcem Andreasom Prommeggerjem. Oba sta prikazala zelo dobra nastopa, na koncu pa je ciljno črto prvi prečkal Prommegger.

Marguč je v prvem krogu izločilnih bojev brez težav odpravil Rusa Dmitrija Sarsembajeva, nato pa je našemu deskarju premoč priznal še dobitnik velikega kristalnega globusa, Švicar Nevin Galmarini, ki je na polovici proge naredil napako in odstopil. Rok se je v polfinalu nato pomeril s Sebastianom Kislingerjem iz Avstrije. Velik del poti sta bila tekmeca z ramo ob rami, zadnjih nekaj zavojev pa je bolje uspelo Avstrijcu, ki je v cilju slavil s prednostjo 16. stotink.

V malem finalu smo ob slovenskem predstavniku videli še Italijana Maurizia Bormolinija. Na polovici proge sta imela deskarja identičen čas, Rok pa je tokrat ostal zbran vse do konca in prišel do zmage. Odlični nastopi slovenske ekipe so se tako nadaljevali s tretjim mestom Roka, Tim in Gloria pa sta zasedla 11. mesto.

Do zmage je prišel Italijan Roland Fischnaller in s tem tudi do slalomskega globusa, v ženski konkurenci pa je slavila Nemka Selina Joerg. Za najboljšo slalomistko je bila razglašena Tudegeševa. 

V nedeljo, 18. marca, je bila še zadnja preizkušnja letošnjega svetovnega pokala za deskarje in deskarke paralelnih disciplin. Na sporedu je bila tretja ekipna tekma na kateri sta slovenske barve branila Gloria Kotnik in Tim Mastnak.

Naša predstavnika ste se v šestnajstini finala pomerila z Abby Champagne in Emiliom Boterojem iz ZDA in uspešno preskočila to prvo oviro. V naslednjem krogu ju je čakala 4. ekipa Avstrije, natančneje Daniela Ulbing in Benjamin Karl, ki pa sta se izkazala za pretrd oreh.

V velikem finalu sta Nadya Ochner in Roland Fischnaller iz prve italijanske ekipe premagala drugo ekipo Avstrije, t.j. Claudio Riegler in Andreasa Prommeggerja, končna uvrstitev Glorie in Tima pa je bilo deseto mesto.

 

Vir: www.sloski.si

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak