ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Zaušnica v Ljutomeru končala pokalno sezono

NOVICA 22.03.2018



Rokometaši Gorenja Velenja sezono slovenskega pokalnega tekmovanja zaključujejo v četrtfinalu. Po izredno slabi predstavi so v Ljutomeru proti Jeruzalemu Ormožu klonili s 33:29 in tako ostali brez mesta na zaključnem turnirju.

 

Izbranci Željka Babića so tekmo začeli nezbrano, kar so gostitelji izkoristili in na začetku 13. minute z zadetkom Jaše Rajšpa v nebranjena velenjska vrata povedli z 8:4. Na začetku 16. minute je nerazpoloženega Klemna Ferlina, ki je od začetka tekme ni zbral nobene obrambe, med vratnicama zamenjal Rok Zaponšek. Ormožani so nato prvič povedli s petimi zadetki naskoka (11:6), a ko je v 19. minuti slednji vpisal prvo obrambo, so se črno-rumeno začeli vračati v igro.

 

Ob koncu 24. minute je Rok Golčar s črte sedmih metrov zabil že svoj šesti gol ter s tem zaključil delni niz 4:0, po katerem je Gorenje Velenje povedlo (13:12) prvič po uvodni minuti (1:0). Zaponšek je tudi v preostanku prvega dela pokazal nekaj dobrih posredovanj, a ta njegovi ekipi niso pomagala do ugodnejšega rezultata. Ormožani so tako na glavni odmor odšli z minimalno prednostjo (17:16).

 

Na začetku drugega polčasa so domačini dokončno zagospodarili na igrišču. Po sedemmetrovki Bojana Čudiča je v 38. minuti njihova prednost poskočila na +6 (23:17), po desetem zadetku Roka Žurana pa ob koncu 40. minute na +7 (25:18). Gorenju Velenju se nato do konca tekme bližje kot na tri gole zaostanka ni uspelo več približati. 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak