ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - V Ligi NLB za prvaka tudi v drugo brez točk

NOVICA 26.03.2018



Tudi po drugi tekmi Lige NLB za prvaka rokometaši Gorenja Velenja ostajajo le s točkami, ki so jih prejeli ob vstopu v omenjeni del tekmovanja. V Novem mestu jih je v 2. kolu s 36:35 ugnala domača Krka.

V dvoboj z zadnjeuvrščenim moštvom Lige za prvaka so se Velenjčani podali zelo oslabljeni, saj trener Željko Babić ni mogel računati na edinega članskega desnega zunanjega igralca in pomembnega člena v obrambi Nejca Cehteta. Slednji se je poškodoval na sredini tekmi v Ormožu, ko mu je tekmec, ki je branil nasprotni napad, z nevarnim naletom poškodoval desno stegensko mišico.

Krkaši so od prve minute obračuna zaigrali zelo odločno. Po golu Žarka Pejovića so črno-rumeni na začetku 21. minute še povedli z 10:9, a to je bila njihova zadnja prednost na tekmi. V dobrih treh minutah so gostitelji namreč napravili delni niz 5:1, prednost pa tudi po zaslugi napak Velenjčanov v napadu uspeli zadržati do odhoda na glavni odmor.

Na začetku nadaljevanja je Rok Ovniček, ki je kljub zvinu gležnja na začetku 10. minute pogumno nadaljeval s tekmo, z dvema zaporednima zadetkoma poskrbel za približanje svoje ekipe 15:16. Enako je nato ob koncu 35. minute uspelo še Pejoviću, a so imeli Dolenjci pripravljen odgovor. Po 40 minutah se je njihova prednost prvič na tekmi povzpela na +5 (22:17), ki so jo, kljub razpoloženemu velenjskemu vratarju Klemnu Ferlinu (osem obramb v drugem polčasu) uspeli zadržati vse do konca. Po dveh zaporednih zadetkih Ovnička za 35:36 je namreč na semaforju ostalo le še 27 sekund, v katerih so gostitelji uspeli zadržati žogo v svojih rokah.

Prav Ovniček je bil na koncu z devetimi zadetki najboljši posameznik velenjske ekipe. S šestimi mu je sledil Jan Grebenc, po pet pa Blaž Kleč in Ibrahim Haseljić.

Nov preizkus Gorenje Velenje čaka v petek, ko se bo v Ribnici zoperstavila tamkajšnjemu Riku, najuspešnejši ekipi prvega dela državnega prvenstva.

 

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Za nami je težka tekma. V drugem polčasu smo pokazali izjemen značaj. Morali bi igrati nekoliko boljšo obrambo, a nam v določenih delih tekme to niti ni bilo dovoljeno."

Rok Ovniček, rokometaš Gorenja Velenja:
"Po takšni tekmi je težko najti prave besede. Tekmecem smo dopustili nekoliko preveč zadetkov. Nismo bili dovolj zbrani po odbitih žogah našega vratarja, saj so jih Novomeščani kar nekaj ujeli in iz njih dosegli zadetke."

 

LIGA NLB ZA PRVAKA, 2. KOLO:

Sobota, 24. marca:
KRKA : GORENJE VELENJE 36:35 (16:13)
Krka: Tomić 1, Brajer, L. Rašo 8 (1), Bevec, Didovič 5, Okleščen 9, Pršina 1, Irman 2, Jakše 4 (1), Udovč, D. Rašo, Papež 3 (1), Kukman 3, Matko, Ban, Klobčar.
Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Medved 4 (1), Haseljić 5, Ovniček 9 (2), Grebenc 6, Stojnić, Grmšek, Toskić, Drobež, Potočnik 2, Golčar 2, Verdinek, Kleč 5, Tajnik, Pejović 2.


Vir: RK Gorenje Velenje 

Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak