ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Dve zmagi mlajših dečkov, ki ostajajo neporaženi v polfinalni skupini

NOVICA 26.03.2018



Druga tekma mlajših dečkov A Gorenja Velenja v polfinalni skupini D je bila odigrana na ŠC Velenje, tekmeci pa so bili gostje iz Slovenj Gradca. V uvodnih minutah je bil obračun izenačen vse dokler se domači fantje niso razleteli po igrišču in si s trdo obrambo v drugem delu prvega polčasa priigrali lahke zadetke iz nasprotnih napadov. Gostitelji so tako na glavni odmor odšli s prednostjo sedmih zadetkov. V drugem polčasu je bila igra na obeh straneh kar nekoliko raztrgana, a so ose prednost suvereno zadržale. Tako so tudi v drugo vknjižile novi dve točki, za kar si zaslužijo čestitke.

Mlajši dečki B so se prav tako pomerili z ekipo iz Slovenj Gradca. V prvih 30 minutah sta se ekipi ves čas izmenjevali v vodstvu, nobeni pa ni uspelo povesti z več kot golom prednosti. Tako se je polčas končal z neodločenim rezultatom 9:9. Drugi polčas se je začel popolnoma po okusu gostiteljev, saj so z delnim nizom 6:0 povedli s 15:9. V tem obdobju je bil v domačih vratih zelo razpoložen vratar Podvratnik, ki je zaustavil kar nekaj strelov, pri čemur mu je izdatno pomagala tudi domača obramba, ki je delovala odlično predvsem po zaslugi borbenosti mladih osic. Proti koncu tekme so se gostje predvsem zaradi velikega števila tehničnih napak Velenjčanov sicer še uspeli približati na tri zadetke zaostanka, a so na koncu mladi domačini vseeno zanesljivo zmagali in ostajajo neporaženi v polfinalni skupini.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

 

Foto: Jurij Kodrun Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak