ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Izvrstnih 40 minut premalo za uspeh na derbiju

NOVICA 10.05.2018



 Na tretjem medsebojnem obračunu v sezoni so črno-rumeni prikazali najboljšo igro. Skozi celoten prvi polčas so bili enakovreden tekmec in vmes nekajkrat povedli tudi za dva zadetka (7:5, 12:10, 13:11). Zaradi vprašljivega prekrška so že v 20. minuti ostali brez Darka Stojnića, ki je prejel rdeči karton. Kljub temu so na glavni odmor odšli v vodstvu s 13:12, čeprav ni manjkalo veliko in bi v vratih Celjanov tik pred sireno končala tudi bomba Nejca Cehteta z devetih metrov.

 

Če je bil prvi polčas »os« proti velikim rivalom dober kot že dolgo ne, je bilo nadaljevanje še toliko bolj izjemno. Razigral se je Jan Grebenc, ki je zapored dosegel svoja prva zadetka, ob koncu 33. minute pa je Cehte povišal že na +4 (16:12). Slednji je tri minute in pol kasneje zadel še za 18:15, nakar je v napadu Gorenja Velenja sledilo črno obdobje.

 

Do konca 51. minute so Celjani napravili delni niz 9:1, do katerega so jim pomagali Velenjčani sami, saj so v napadu napravili preveč napak. Tekmeci so jih kar 11 minut držali brez zadetka, do konca pa se nato bližje kot na -3 (21:24, 24:27) niso več uspeli približati.

 

Pri Gorenju Velenju je bil na koncu s šestimi zadetki najboljši Cehte, po štiri pa so dodali Rok Ovniček, Gregor Potočnik in Grebenc.

 

Naslednji preizkus Velenjčane, ki za drugim mestom na lestvici zaostajajo za štiri točke, čaka to nedeljo. Ob 19. uri bo v Rdeči dvorani gostoval Urbanscape iz Škofje Loke.

 

Klemen Luzar, trener Gorenja Velenja:
"Do 38. minute smo držali kontrolo nad igro, nato pa se je poznalo, da imajo tekmeci večjo izbiro igralcev. Nekoliko nam je krila porezala izključitev Darka Stojnića, saj v obrambi nato nismo mogli odpočiti oba zunanja igralca. Drug razlog za neuspeh je ta, da smo v napadu izgubili dinamiko. Obenem smo izgubili kar 15 žog, kar je za takšno tekmo enostavno preveč. To nas je verjetno tokrat stalo tudi bolj ugodnega rezultata."

 

Nejc Cehte, rokometaš Gorenja Velenja:
"V obrambi tekmecem nismo dopuščali lahkih zadetkov, a na drugi strani bili v napadu v ključnih trenutkih nezbrani in delali nepotrebne napake. Na slovenskem rokometnem »El Clasicu« smo si želeli zmage, a tokrat žal ni šlo. Nekoliko nas je pokopala tudi krajša klop. Že v prvem polčasu smo v obrambi v sredini ostali brez Darka Stojnića. Skorajda celotno tekmo sva tako morala v obrambi odigrati dva igralca, kar se je nato poznalo drugje."

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak