ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Dvakrat prvo mesto in naslov državnega prvaka v Velenje

NOVICA 24.09.2018



Kranj je v nedeljo, 23. 9. 2018, gostil tekmo smučarskih skokov za pokal Cockta za dečke in deklice do 12 in 13 let ter državno prvenstvo v nordijski kombinaciji.

Velenjski tekmovalci so opravili izvrstno delo. Enej Faletič je zmagal v kategoriji dečki do 13 let, Anže Brecl pa je osvojil naslov DRŽAVNEGA PRVAKA v nordijski kombinaciji.
V kategoriji dečki do 13 let sta velenjske barve zastopala še Žiga Gajster, ki se je prav tako veselil deseterice (10. mesto), komaj 11-letni Maj Matko Rizmal pa je komaj po nekaj mesecih treniranja že ujel točko in zasedel končno 30. mesto.

V kategoriji dečki do 12 let - solo skoki so naši orli zasedli:
14. mesto - Anže Brecl
17. mesto - Lan Novak
23. mesto - Mark Kreže
35. mesto - Liam Magdič

Državno prvenstvo v NK je razveselilo z odličnimi rezultati, saj so tako Anže Brecl, Lan Novak, Mark Kreže in Liam Magdič z izvrstnim rolanjem pridobili lepo število mest.
1. mesto in naslov državnega prvaka je SSK Velenju prinesel Anže Brecl, Liam Magdič je osvojil 8. mesto, mesto za njim - 9. mesto - je osvojil Mark Kreže. Lan Novak je sploh prvič tekmoval v NK in na koncu zasedel odlično 13. mesto.

Tekmovalci so zopet pokazali svojo srčnost in globoko povezanost, ko so na oder za zmagovalce prinesli Eneja Faletiča. Kapo dol, fantje!

Za člane kluba SSK Velenje je rezultatsko bogat konec tedna.

Čestitke tekmovalcem in trenerjem!

 

Vir: SSK Velenje

Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak