ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Avtomobilizem - Na Gorjancih velik uspeh dirkačev kluba V-Racing

NOVICA 17.06.2019



Velika mednarodna Gorska hitrostna dirka GHD Gorjanci se je odvijala 15. in 16. junija na znani progi na Gorjance. To je bila že jubilejna 30 dirka, ki se je je udeležilo rekordno števili dirkačev in tudi gledalcev. V zelo lepem poletnem vremenu, so se dva dni odvijali zanimivi boji, ki so postregli številne odlične rezultate. Dirka se je točkovala za Slovensko državno prvenstvo, FIA Mednarodni pokal za moderna vozila, FIA gorsko prvenstvo za starodobne avtomobile in hrvaško državno prvenstvo, kar je zagotovilo tudi bogato mednarodno udeležbo.

Na štartu je bilo 146 dirkačev iz 7 držav, uspešno pa je dirko zaključilo 130. Za slovensko državno prvenstvo je to bila letošnja 4. dirka in prva na domačih tleh.
Avto klub V-Racing je zastopalo 5 dirkačev:
- Patrik Zajelšnik - Prototip Norma M20 FC
- Alexander Zajelšnik - Prototip Norma M20 F
- Matej Grudnik - Clio E1
- Matej Oblak - MG ZR 1400
- Bojan Strožič – Autobianchi A 112 Abarth,
ki so z imenitnimi dosežki zelo razveselili svoje ekipe, člane in navijače.

Patrik Zajelšnik s prototipom Norma M20FC je z izrednimi vožnjami najprej izboljšal rekord proge, ki ga je dosegel leta 2017 in to kar za 6 sek in na koncu tudi slavil kot veliki zmagovalec dirke s prednostjo kar 8 sek
Matej Grudnik je s svojim novim Cliom E1, ki je praktično prvič zapeljal na cesto uspel osvojiti zmago v skupni uvrstitvi slovenskega državnega prvenstva.
Matej Oblak je z MG ZR 1400 zmagal v diviziji 1 slovenskega državnega prvenstva in se v trenutni razvrstitvi uspel izenačiti na prvem mestu.
Bojan Strožič z Autobianchije A112 je ponovno zmagal med starodobniki in si praktično že ponovno zagotovil naslov letošnjega prvaka.
Aleksander Zajelšnik s prototipom Norma M20 F po 2. mestu v prvi vožnji v slovenskem državnem prvenstvu zal zaradi tehničnih težav na podvozju v drugo ni mogel nastopiti in se je odlična uvrstitev žal v zadnjem trenutku izmuznila iz rok.

Vsem iskrene čestitke!!

Več informacij o tekmovanju lahko najdete tudi na spletni strani

www.ghd-gorjanci.si

Vir: Avto klub V-Racing

Vir: Avto klub V-Racing

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!