ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Paraplavalci in paraplavalke uspešni na mednarodnem tekmovanju CROATIA OPEN

NOVICA 29.03.2023



Minuli konec tedna (25.3. – 26.3.2023) je v dalmatinskem mestu Split potekalo Odprto plavalno prvenstvo Hrvaške za osebe z invalidnostjo.

V okviru paraplavalne reprezentance Slovenije sta na tekmovanju nastopila Gašper Glušič in Sabina Cimperc. Poleg njiju pa je na tekmovanju nastopilo tudi nekaj ostalih velenjskih paraplavalcev in paraplavalk (Anja Golčer, Maruša Golčer, Kerim Kozarac, Amadej Kremžar, Uroš Petrović, Nej Prodan Šumnik, Luka Temnikar).

 V absolutni kategoriji sta za medalje poskrbela Gašper Glušič in Sabina Cimperc. Gašper je zmagal v disciplini 200 m mešano in osvojil 3. mesto tako na 200 m kot tudi na 400 m prosto. Sabina je bila bronasta na 100 m prsno. Tudi ostali so prikazali zelo dobro plavanje in si nabrali veliko lepih izkušenj. Kerim, Luka in Nej pa so si priplavali tudi kategorizacijo.

Vsem čestitamo za borbenost in srčnost.

 

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak