ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Kolesarska dirka po Sloveniji 2023

NOVICA 12.06.2023



V sredo, 14. junija, bo Velenje del kolesarske dirke Po Sloveniji. Kolesarji se bodo v Velenje pripeljali iz smeri Šoštanja, mimo Gaberk, čez Škale, ob Škalskem jezeru do Starega kina. Trasa se nadaljuje mimo Sončnega parka, po Kidričevi in Šaleški cesti do krožišča pod skakalnico. Nato kolesarijo po Celjski cesti in čez vinskogorski klanec do Črnove oz. odcepa za Dobrno, kjer bodo nadaljevali mimo Dobrne proti Zrečam.

V Velenju smo k navijanju in spodbujanju športnega duha povabili tudi učenke in učence vseh šestih velenjskih osnovnih šol in nekaterih podružnic ter dijake in dijakinje Šolskega centra Velenje. Ogled tovrstnega tekmovanja je edinstvena izkušnja, da skupaj ustvarimo navijaško vzdušje in od blizu začutimo adrenalin najboljših kolesarjev. Vabljeni na skupno športno navijanje, zaželjeni so tudi skupinski transparenti in športni rekviziti.

 

Dokažimo, da je Velenje mesto športa!

 


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak