ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski paraplavalci poskrbeli za izjemen uspeh na svetovnih igrah v Berlinu

NOVICA 26.06.2023



V nemškem glavem mestu Berlin so od 17. junija do 25. junija 2023 potekale Poletne svetovne igre specialne olimpijade. Največjega dogodka v svetu parašporta se je udeležilo kar 7.000 športnikov, od tega jih je skoraj 3.000 t.i. partnerjev (športniki brez intelektualne oviranosti). V ekipi, ki je zastopala slovenske barve (26 parašportnikov) so bili tudi trije člani Plavalnega kluba Velenje in trenerka Katarina Praznik.

Izjemen uspeh so dosegli prav vsi. Za prvo medaljo je poskrbel Amadej Kremžar, ki je v disciplini 50 m prsno osvojil srebrno medaljo. V disciplini 25 m prosto sta za srebrni medalji poskrbela Amadej in Sabina Cimperc. Luka Temnikar pa si je v svoji paradni disciplini (200 m prosto) priplaval bron. Vsi trije velenjski paraplavalci so skupaj s plavalcem iz Slovenskih Konjic, Aidanom Orožem, v disciplini 4 x 25 m prosto, osvojili zlato medaljo in premagali vso konkurenco.

Posebne čestitke velenjski trenerki prof. Katarini Praznik, ki že vrsto let predaja svoje znanje in skrbi, da se v klubu in nasplošno v Sloveniji razvija paraplavanje v pravo smer. 

V ponedeljek, 26. 6. 2023, bodo imeli sprejem pred bazenom Velenje (ob 16.30).

 

Vir: Plavalni klub Velenje

 

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak