ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Vid Kavtičnik prvi Slovenec sprejet v EHF hišo slavnih

NOVICA 27.06.2023



Dunaj, 27. junija - Nekdanji slovenski reprezentant in otrok Rokometnega kluba Gorenje, Vid Kavtičnik je postal prvi Slovenec, sprejet v hišo slavnih Evropske rokometne zveze (EHF), na zaključnem dogodku rokometne sezone na Dunaju.

Na slavnostni prireditvi ob zaključku rokometne sezone je svoja vrata odprla hiša slavnih evropskega rokometa. Član prve generacije rokometnih slavnih, ki se jim je EHF poklonila za njihove dosežke, je tudi 39-letni nekdanji slovenski desni krilni igralec Kavtičnik, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije (RZS).

Dobitnik dveh medalj s slovensko izbrano vrsto (srebrom na EP 2004 in bronom na SP 2017), ki je v svoji karieri v dresu Slovenije nastopil na 197 tekmah in dosegel 543 zadetkov, si je z bogato mednarodno kariero priboril mesto med šestdeseterico imen, ki so se zapisala med člane hiše slavnih EHF.

 

Vir: STA

 

FOTO: Damjan Žibert Foto: EHF

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak