ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Člani velenjskega Tempa odlični na državnem prvenstvu

NOVICA 09.04.2024



V Murski Soboti je domači namiznoteniški klub odlično organiziral državno prvenstvo, ki se ga je udeležilo 145 tekmovalk in tekmovalcev. Tudi tokrat so se izkazali člani obeh namiznoteniških klubov iz Šaleške doline.

Člani velenjskega Tempa so dosegli naslednje rezultate: Fredi Vodušek je v kategoriji nad 70 let paru s Cirilom Kozjekom osvojil 1. mesto, Ivo Zera in Zoran Gajšek - kat. 50-59 let sta osvojila 2. mesto , enak rezultat je dosegel Jure Pejovnik v kategoriji rekreativcev do 39 let v paru z Urbanom Bahčičem (Maribor). Tretja mesta pa so osvojili: Janez Škerlak v paru z Nikom Uršejem - kat. 60-64 let, ter Igor Balažek v paru s Štimulakom iz Celja kat. 50-59 let. V posamični kategoriji pa je 2. mesto v kategoriji 65-69 let osvojil Fredi Vodušek.

Tekmovalke in tekmovalci, ki se niso uspeli kvalificirati iz predtekmovalnih skupin so nastopili v kategoriji poražence-pri ženskah je 1. mesto osvojila Klavdija Grobelšek, pri moških pa je 2. mesto osvojil Niko Uršej.
Zelo sta izstopala tudi člana Spina iz Šoštanja brata Avberšek. Jure je v kat. do 39 let osvojil 2. mesto, v igri dvojic pa v paru z Markom 1. mesto. Jure je v kat. mešanih dvojic v paru z Mirjano Ramšak osvojil 3. mesto.

Poleg priznanj, ki so jih prejeli posamezniki so na državnem prvenstvu podelili pokale najboljšim, ki so v sezoni 2023/2024 sodelovali na turnirjih računalniške lestvice in pridno pridobivali točke.

POSAMIČNO:
1. Mesto kat. 65-69 let - Fredi Vodušek (Tempo)
1. Mesto kat do 39 let - Jure Avberšek (Spin)
2. Mesto kat do 39 let - Marko Avberšek (Spin)
3. Mesto kat do 50 let - Klavdija Grobelšek (Tempo)
3. Mesto kat do 39 let - Jure Pejovnik (Tempo)

DVOJICE:
1. Mesto kat. do 39 let - Jure in Marko Avberšek (Spin)
2. Mesto kat 40-59 let - Janez Pejovnik (Tempo)+ Aleš Knez (Rimske Toplice)
3. Mesto kat ženske - Petra Majerič +Klavdija Grobelšek (obe Tempo)
3. Mesto kat nad 60 let Fredi Vodušek (Tempo)+ Ciril Kozjek (Šenčur)

Čestitke!

Vir: NTK Tempo Velenje
 

Foto: NTK Tempo Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak