ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Kar 29 medalj za velenjske tekmovalce na domačem memorialu Boštjana Mariniča

NOVICA 22.04.2024



V soboto, 20. 4. 2024, je na domačem bazenu potekal že 35. memorial Boštjana Mariniča. Poleg domačih plavalcev in plavalk se je tekmovanja udeležilo še 7 klubov iz celotne Slovenije. Skupaj je nastopilo skoraj 200 tekmovalcev in tekmovalk. Tekmovanje je potekalo v treh kategorijah. Kategorija C (cicibani 2014 in mlajši) je nastopila v 25 metrski razdalji. Kategorija B (mlajši dečki in mlajše deklice letnika 2012 in 2013) so plavali v vseh štirih tehnikah 50 metrskih disciplinah in 100 mešano (open). Kategorija A (dečki in deklice letnika 2010 in 2011) pa so se pomerili v 100 metrskih razdaljah. V memorialni disciplini 50 m prosto je zmaga pripadla plavalcu Timu Verlaku iz Plavalnega kluba Fužinar Ravne.

V kategoriji C je za dve zlati medalji poskrbel Mateo Lamešić. Najboljši je bil v disciplini 25 m prosto in 25 m delfin.

V kategoriji B je zmagala Neža Šterk. To ji je uspelo v disciplini 50 m prsno. Na drugo stopničko so stopili Adna Hadžiaganović (50 m delfin), Marcel Josić (50 m hrbtno), Ema Lipičnik (50 m prsno), Jošt Lesnjak (50 m delfin), Ria Rebec (50 m prosto in 50 m hrbtno) in Ian Sevčnikar (50 m prsno). Bronasto medaljo so si priplavali Adna Hadžiaganović (50 m hrbtno), Ema Lipičnik (50 m prosto), Ria Rebec (50 m delfin) in Ian Sevčnikar (50 m prosto).

Tudi v nastarejši kategoriji (A) niso ostali brez zmage. Za njo je poskrbel Enis Bašić, ki je bil najboljši v disicplini 100 m prsno. Srebrno medaljo so si priplavali Edin Ajšić (100 m hrbtno), Enis Bašić (100 m mešano in 100 m delfin), Lana Lamešić (100 m prsno), Nikolina Milijaš (100 m delfin) in Tia Mrkonjič (100 m mešano in 100 m hrbtno). Na tretjo stopničko so stopili Enis Bašić (100 m prosto), Lara Garcia Petras (100 m prsno), Lana Lamešić (100 m mešano), Jadran Lojen Modrijan (100 m delfin) in Ana Sušec Jambrović (100 m prosto, 100 m hrbtno in 100 m delfin).

Na tekmovanju so nastopili tudi: Žak Abramović, Emma Anclin, Klara Anclin, Nervin Asani, Jaša Bartolac, Lovro Bartolac, Rok Berkenjačević, Klara Blatnik, Jan Borovnik, Ema Brunec, Liza Brunec, Maja Crevar, Manca Drev Toman, Zoe Garcia Petras, David Gril, Aynur Habibović, Naela Jukić, Bor Konečnik, Lejla Linić, Max Lužar, Lenart Marinšek, Martin Marinšek, Tinkara Marinšek, Tilen Melanšek, Tijana Milijaš, Sara Omerović, Larisa Otto, Filip Pejkunović, Zarja Petrič, Pika Planko, Liam Pranjić, Maks Rot, Nikolina Vasiljević, Klemen Verhovnik Jurkovnik, Ema Zottl, Lan Zottl in Inaja Zukić. 

Zahvala gre ŠRZ Rdeča dvorana in osebju Bazena Velenje, ki je poskrbela za postavitev tribun za starše in da ste omogočili uporabo celotnega bazena za izvedbo letošnjega tekmovanja.

Iskrene čestitke vsem mladim tekmovalcem. Trenerjem čestitamo in se jim zahvaljujemo za njihov trud.

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak