ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani z izjemno končnico do novih dveh točk v Ligi NLB

NOVICA 22.04.2024



Velenjski rokometaši so na tekmi 23. kroga Lige NLB proti ekipi MRK Krka, zabeleži pomembno zmago v boju za naslov državnih prvakov.

Tekmo so bolje odprli domačini, ki so v dvanajsti minuti povedli z 8:6. V izenačenem prvem polčasu so tempo diktirali Novomeščani. Marko Majstorović je s svojim drugim zadetkom na tekmi, ekipo Krke ob izteku tridesetih minut popeljal do vodstva s tremi zadetki (17:14).

Varovanci Zorana Jovičića so v drugi polčas vstopili bolj zbrano. Domačinom, ki so zaradi rdečega kartona v 39. minuti ostali brez Aljaža Lavriča, so se hitro približali. Rezultat je v 40. minuti izenačil Ibrahim Haseljić, ki je dve minuti za tem poskrbel za ponovno minimalno vodstvo velenjskih os. Tudi v nadaljevanju tekme so rokometaši Krke nudili dober odpor favoriziranim Velenjčanom. Sanje o ugodnejšem rezultatu je domačinom razbil Branko Predović z dvema pomembnima zadetkoma v izdihljajih tekme.

Najboljša strelca tekme sta bila z osmimi zadetki Veljko Stanojević, član Novomeške Krke in Tilen Sokolič, član RK Gorenje Velenje. S šestimi zadetki jima je sledil Enej Slatinek Jovičić.

Matic Verdinek, igralec RK Gorenje Velenje:
"Do konca prvenstva nas čakajo še štiri težke tekme. Glede na to, da smo mi na vrhu razpredelnice, so vse ekipe motivirane, da nas premagajo. To je danes pokazala tudi Krka, ki se je dobro borila in bila blizu presenečenja. Mi smo na parketu pustili srce, borili smo se maksimalno in na koncu prišli do težko prigarane zmage."

V naslednjem krogu, ki bo na sporedu 26. aprila ob 18.00 uri, bodo Velenjčani v Rdeči dvorani gostili ekipo RD Urbanscape Loka.

23. krog Lige NLB, 20. april, 20.00 (ŠD Marof, Novo mesto)
Sodnika: Ozren Backović, Mirko Palačković
MRK KRKA : RK GORENJE VELENJE 27:30 (17:14)
MRK KRKA: Rauh, Brajer, Blažević (7 obramb), Bradeško (1), Majstorović (4), Muhić, Rašo (1), Ščuka, Vukić (5), Stanojević (8), Rašo (2), Zajc, Nikolič (3), Lavrič, Kukman, Horvat (3)
RK GORENJE VELENJE: Skok, Taletović (7 obramb), Haseljić (5), Pipp (3), Velić, Maričić, Drobež (2), Tatar, Sokolič (8), Verdinek (1), Šiško (2), Jezernik, Tajnik, Jovičić (6), Predović (3), Hriberšek
Sedemmetrovke: MRK Krka (3/3), RK Gorenje Velenje (2/2) 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak