ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


If you don’t have confidence, you’ll always find a way not to win. (Carl Lewis)


Nordijska kombinacija - v Planici dve tekmi celinskega pokala

NOVICA 19.02.2017Na prvi izmed dveh tekem FIS celinskega pokala v Planici so nastopili tudi nordijski kombinatorci. V Nordijskem centru smo videli 59 tekmovalcev, ki so prišli iz 13. držav, med njimi pa je bilo tudi osem Slovencev. Tekma se je začela ob 10.30 na Bloudkovi velikanki, tekaški del pa je prišel na vrsto ob 15.00, ko so se tekmovalci podali v prvega izmed petih 2-kilometrskih krogov.  

S prvim delom preizkušnje je odlično opravil Marjan Jelenko, ki si je delil prvo mesto z Nemcem Terencom Weberjem; oba sta namreč pristala pri 134,5 metra in si zagotovila istočasen popoldanski start. Norvežan Harald Johnas Riiber je bil tretji (133,5 metra) s čimer je tekaški del začel 26 sekunde kasneje kot vodilna kombinatorca, še dve sekundi kasneje pa je nastopil Avstrijec Lukas Klapfer (129,5 m).

V teku je Klapfer pričakovano napadel in si v cilju nabral precejšnjo prednost. Weber je na drugem mestu zaostal 18,7 sekunde, tretji pa je bil njegov rojak David Welde, ki je za 10 kilometrov potreboval še deset sekund več. Jelenko je dan v Planici sklenil na desetem mestu, dobro uvrstitev pa je dosegel tudi Vid Vrhovnik, ki je končal kot 21.

Drugi dan tekmovanja za FIS celinski pokal v nordijski kombinaciji so tekmovalce v Nordijskem centru znova pričakali odlični pogoji za nastope, tako na Bloudkovi velikanki kot na tekaških progah. Tokrat se je za nove točke borilo 53 tekmovalcev, ki so predstavljali barve 12. držav.

Nemec Terence Weber, ki je včeraj prišel na oder za zmagovalce, je po skokih zasedal prvo mesto (133,5 m) s tem, da je imel pred Norvežanom Haraldom Johnasom Riiberjem 3.8 točke oziroma 15 sekund prednosti. Avstrijec Lukas Klapfer, ki je pred 24. urami zmagal, je pristal pri 132 metrih, kar mu je prineslo 37 sekund zaostanka za vodilnim na drugem delu preizkušnje. Najboljši slovenski skok je uspel Leonu Šarcu (122.0 m), kar je pomenilo deseto mesto ter minuto in 23 sekund zaostanka na teku, Vid Vrhovnik pa je bil 13. S tekom je začel minuto in 30 sekund kasneje kot Weber.

Prednost Webra pred Klapferjem pa ni bila dovolj velika. Nemec in Avstrijec sta v zadnji 2-kilometrski krog odšla istočasno, na koncu pa je bil Klapfer hitrejši za osem sekund, medtem ko je tretje mesto osvojil Riiber, ki je za zmagovalcem zaostal 14.7 sekunde. Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Vid Vrhovnik, ki je zasedel 18. mesto.

Čestitamo!

Vir: sloski.si

Vir: sloski.si Vir: sloski.si

Koledar dogodkov

Športne počitnice za vse - poletje 2019

DOGODEK
Spoštovani starši, ste se že odločili kje bodo vaši otroci preživeli del letošnjega poletja?