ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)

PRVA TEKMA LETOšNJE SEZONE ZA VELENJSKE ATLETE
NOVICE 01.06.2020

Včeraj je v Radovljici potekala prva tekma letošnje sezone - atletski miting memorial Marjane Lužar Kobelenski

UKREPI NA PODROčJU KATEGORIZACIJE šPORTNIKOV V RS ZARADI EPIDEMIJE COVID-19
NOVICE 30.05.2020

Trenažni procesi in nastopanje na domačih in mednarodnih tekmovanjih so trenutno zaradi epidemije koronavirusa oziroma COVID-19 večinoma prekinjeni oziroma se počasi ponovno začenjajo

ZNANI NAJBOLJšI VELENJSKI šPORTNIKI V LETU 2019
NOVICE 28.05.2020

Zaradi razmer žal letošnje leto nismo mogli izpeljati načrtovane prireditve, smo pa v skladu s trenutno veljavnimi navodili pripravili manjši sprejem, kjer smo najboljšim športnicam in športnikom lahko močno zaploskali, podelili priznanja in zaželeli obil

Klubi in društva


Sproščanje ukrepov na področju športa

Vlada je na dopisni seji, 15. aprila 2020 sprejela nov odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih, ki bo veljal od 18. aprila dalje.

Odlok dopušča nekatere športne aktivnosti posameznikov v svoji občini na odprtih javnih krajih in ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb. V odloku so izrecno našteti na primer tek, kolesarjenje, golf, joga, tenis, badminton, balinanje.

Nadalje je,16. aprila 2020 Vlada RS sprejela dopolnitev omenjenega odloka, kjer se z namenom postopnega sproščanja ukrepov, poleg že obstoječih izjem doda nove izjeme, med drugim tudi športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih. Del odloka, ki se nanaša na športno-rekreativne storitve začne veljati 20. aprila 2020.

Pri opravljanju dejavnosti, ki so navedene se upošteva vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva in NIJZ.

Odgovornost delodajalcev je, da zaposlenim zagotovijo zaščitno opremo in zagotovijo spoštovanje navodil iz prejšnjega odstavka.

Ostanite zdravi!

 

Sproščanje ukrepov na področju športa

Koledar dogodkov

Adijo šola, živjo šport - izkoristi čas za naslednje aktivnosti

DOGODEK
Zimske počitnice se približujejo in vabimo vas, da se nam pridružite na naših počitniških programih