ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - kadeti do bronaste medalje

NOVICA 22.05.2017



Kadetska ekipa Gorenja Velenja se veseli tretjega mesta v tej sezoni državnega prvenstva. Po bolečem porazu v sobotnem polfinalu so izbranci Ivana Simonovića v drugem polčasu malega finala nadigrali tekmece iz Izole in slavili zmago z 28:24. Član moštva iz Šaleške doline Miljan Vujović je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja.

Skozi večino prvega polčasa so ritem igri narekovali rokometaši z Obale, ki so večkrat vodili tudi z dvema zadetkoma prednosti. Na začetku 29. minute so povedli s 13:12, nato pa so na igrišču zagospodarili domači fantje in z nizom 3:0 na glavni odmor odšli z dvema goloma naskoka (15:13).

Odličen zaključek prvega dela so velenjski rokometaši prenesli tudi v nadaljevanje. Ob koncu 34. minute so se Primorci približali na 15:16, nato pa je svoja vrata zaklenil vnovič izvrstni Vujović – na tekmi je zbral 15 obramb, od tega tri iz sedmih metrov –, na drugi strani pa so mrežo tekmecev prerešetali Tilen Grobelnik, Jernej Drobež, Jaš Mazaj, Nino Komar in Urban Starc. Gorenje Velenje je tako v 49. minuti povedlo s +6 (24:18) in tekmo mirno pripeljalo h koncu.

Z razburljivo tekmo je postreglo tudi finale. najprej je bilo v boljšem položaju moštvo Celja Pivovarne Laško, a ga je Krka ujela in si v zadnjih dveh minutah z zmago (33:31) priigrala naslov prvaka.


Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje 

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak