ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - s suvereno predstavo preko Koprčanov do 2. mesta v Ligi NLB

NOVICA 30.05.2017



Po bolečem porazu v Škofji Loki in izgubljeni bitki za državni naslov je rokometašem Gorenja Velenja preostala bitka za končno drugo mesto in uvrstitev v Ligo SEHA v prihodnji sezoni. Ose so v predzadnjem kolu v Rdeči dvorani prikazale izjemno suvereno predstavo in goste iz Kopra odpravile kar s 34:24.

Potem ko sta se obe medsebojni tekmi omenjenih ekip v tej sezoni odločali v zadnjih minutah, tokrat ose ničesar niso želele prepuščati naključju. Ob koncu osme minute so se Primorci še približali na 4:5, za tem pa so v ospredje dokončno stopili Velenjčani. Na krilih izjemno razpoloženih Matjaža Brumna, ki je že v prvem polčasu dosegel sedem zadetkov, in vratarja Klemna Ferlina (devet obramb v prvih 30 minutah) so do sredine 16. minute ušli na +6 (11:6), s prepričljivejšo in podjetnejšo igro pa so nadaljevali tudi v preostanku tekme.

Koprčani so se do konca srečanja še najbolj približali po slabih sedmih minutah drugega dela, ko je Marko Matijaševič zadel za 14:18. Svoja vrata je nato znova zaklenil Ferlin, v napadu pa sta Alem Toskić in Nejc Cehte poskrbela za vodstvo z 21:14 in miren zaključek obračuna.

Med izbranci Boruta Plaskana, ki jih do konca sezone čaka le še petkova tekma s Celjani v dvorani Zlatorog, ki bo po nedeljskem uspehu zgolj revialnega pomena, je bil z devetimi goli najuspešnejši Brumen. Ljubljančan v vrstah črno-rumenih pred zadnjim kolom s 53 zadetki zaseda drugo mesto med najboljšimi strelci Lige NLB za prvaka.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 9. KOLO:

Nedelja, 28. maja:
GORENJE VELENJE : KOPER 2013 34:24 (15:9)
Gorenje Velenje: Ferlin (obrambe 14:33) in Zaponšek (1:6) v vratih, Cehte 4, Medved 4, Haseljić 1, Ovniček 3, Stojnić 1, Toskić 2, Mitrović 3, Potočnik 1, Golčar 4, Mazej 1 (1), Kleč, Gams 1, Nosan, Brumen 9 (3).
Koper 2013: Vran (obrambe 10:38), Vončina in Capuzzo v vratih, Dolenc, Grzentič 2, Vlah 5, Krečič 2, Matijaševič 4, Moljk, Gorela 4, Rapotec 1 Smolnik 1, Sokolič, Planinc 1, Bratkovič 4.

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak