ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Aljaž Osterc zmagovalec prve tekme za pokal "MO Velenje"

NOVICA 01.06.2017



V petek, 26. 5. 2017, je na skakalnici pod Velenjskim gradom potekalo prvo tekmovanje za pokal Mestne občine Velenje.

Pred samim tekmovanjem je organizator SSK Velenje podelil snežinke tekmovalkam, tekmovalcem ter klubom za zimsko sezono 2016/2017.

Ob skakalnici se je zbralo veliko število gledalcev, saj je mesto Velenje z njegovimi občani in občankami komaj čakalo na prenovljene skakalnice in ponovna tekmovanja v Velenju.

Prva skoka sta opravila na manjši napravi HS45/K35 Rolando Kaligaro - Cibi in na večji napravi HS70/K55 Jerneja Brecl.

Prvi zmagovalec tekme za pokal Mestne občine Velenje je postal domačin Osterc Aljaž, ki je skočil tudi uradni rekord skakalnice in sicer 76,50 metrov. Klubski kolega, nordijski kombinatorec, Vid Vrhovnik je skočil na 5. mesto. Niko Hižar, ki je v petek v slovo skočil tudi svoj zadnji skok med aktivnimi tekmovalci, pa je končal na 16. mestu.

Med članicami je rekord skakalnice skočila Nika Križnar iz SSK Alpina, 67 metrov, Velenjčanka Jerneja Brecl pa se je na prvi tekmi veselila drugega mesta.

Na manjši skakalnici je uradni rekord postavil član SK Mislinje Uroš Rošar, 47 metrov, član SSK Velenja Fele Bombek Maj pa se je na prvi tekmi veselil 4. mesta.

Rezultati:
Člani: 1. mesto Osterc Aljaž, 5. mesto Vrhovnik Vid, 16. mesto Hižar Niko, 21. mesto Jelen Ožbej, 22. mesto Gašper Brecl, 25. mesto Bombek Jan, 26. mesto Pikelj Denis, 29. mesto Jelen Rok, 31. mesto Vitez Patrik, 45. mesto Strehar David.
Članice: 2. mesto Brecl Jerneja
Dečki do 15 let: 4. mesto Fele Bombek Maj, 10. mesto Hladin Patrik, 12. mesto Hrberšek Žan, 14. mesto Kotnik Ožbej, 17. mesto Faletič Enej, 19. mesto Žilavec Gal, 20. mesto Gajster Žiga, 22. mesto Toplak Kaja.

Podrobnejše rezultate si lahko pogledate na naslednjih povezavah: ČLANI, ČLANICE in MLAJŠI DEČKI.

Vsem tekmovalcem in tekmovalkam, tehničnim službam in številnim navijačem iskrene čestitke. 

 

Vir: SSK Velenje

Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak