ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjski rokometaši so v Celju zaključili sezono

NOVICA 05.06.2017



Rokometaši Gorenja Velenja so sezono zaključili s porazom v dvorani Zlatorog. V zadnjem kolu Lige NLB so gostovali moštvu Celja Pivovarne Laško. Veliki rivali so bili na koncu boljši z 29:28.

Tekma v mestu ob Savinji je bila zgolj revialnega značaja, saj je bilo že pred obračunom jasno, da bodo lovoriko za najboljšo ekipo dvignili domačini, Velenjčanom pa bo pripadlo srebro.

Zadnji preizkus v sezoni so bolje začeli izbranci Boruta Plaskana. Ti so prek Alema Toskića v 10. minuti povedli s 5:3, nato pa je bil izkušeni krožni napadalec posajen na klop z dvominutno kaznijo. To so Celjani z nizom 4:0 izkoristili za preobrat (7:5), za tem pa znova imeli igralca več v polju, saj si je kazen prislužil še velenjski kapetan Niko Medved. Novo prednost domači niso izkoristili, saj so se rokometaši iz Šaleške doline z igro brez vratarja in novima goloma Toskića dokopali do izenačenja na 7:7.

Tedaj je celjska vrsta znova strnila svoje vrste in od 17. minute dalje so črno-rumeni tekmece vseskozi gledali v hrbet. Po nekaj uspešnih obrambah Roka Zaponška, ki je v vratih po glavnem odmoru (14:10) zamenjal Klemna Ferlina, so se ose v zadnjo minuto podale z -2 (29:27), po golu Toskića pa je ekipi ločil le še zadetek (29:28). Osem sekund pred koncem je Zaponšek nato ubranil še strel s sedmih metrov, a je zmanjkalo časa za ugoden strel Velenjčanov za izenačenje.

Po tej tekmi je vrste Gorenja Velenja zapustila peterica rokometašev. Odhajajo vratar Jože Baznik, levo krilo Janez Gams, organizatorja igre Luka Mitrović in Anže Ratajec ter levi zunanji rokometaš Mitja Nosan. V novi sezoni se bodo ekipi pridružili trije novinci – iz Ribnice prihaja slovenski reprezentant Jan Grebenc, zunanjo linijo pa bosta dopolnila še Črnogorec Žarko Pejović in Hrvat Robert Markotić. Poleg njih bodo v članski vrsti priložnost dobili še nekateri nadobudni igralci, ki so nase opozorili z marljivim delom v mlajših klubskih selekcijah. Velenjska ekipa bo pod vodstvom novega trenerja Željka Babića s pripravami na novo sezono začela v drugi polovici julija.
 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak