ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Aikido - Aikido Bushin izvedel prvi državni seminar na prostem

NOVICA 06.06.2017



Državni seminar v Velenju, zadnji v tej aikido sezoni pred poletnim ˝počitkom˝, je obeležil pomembno obletnico v Aikikai Slovenije: 10 let delovanja velenjskega Bushin doja.

Najprej se je bilo treba prilagoditi omejenemu, neravnemu terenu in velikemu številu udeležencev, okoliščinam v katerih se pripadniki "aikido družine" ne urijo prav dosti krat. Vaje in tehnike, ki nam jim je nizal glavni inštruktor Jasmin Biščevič, so prihajale iz nabora znanj za višje kyuje oz. za dan stopnje. Pri tem se ni oziral na prostorske ali kakšne druge omejitve, vsak je moral poskrbeti za korektno izvedbo, obenem pa seveda za varnost, sebe in drugih. Tak trening narekuje vklopitev in poostritev praktično vseh čutov, prinaša pa razvoj le teh tudi na številnih drugi poljih.

V takšnem duhu sta bila izvrstno izvedena dva izpita za stopnjo shodan, ki sta, tako kot celoten seminar s piknikom vred, postavila zelo visok standard, ki bo vsem v navdih (za trdo delo, ki edino rodi sadove) še kar precej časa.

Takih seminarjev na odprtem si sedaj nadejamo vsaj enkrat na leto! 

 

Vir: Aikido Ljubljana, Aikido Bushin Velenje

Foto: Aikido Bushin Velenje Foto: Aikido Bushin Velenje Foto: Aikido Ljubljana

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak