ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Atletika - Tadej Enci se veseli olimpijskih iger gluhih, forma se stopnjuje

NOVICA 06.06.2017



Za gluhe športnike bo letošnje poletje prineslo vrhunec, poletne olimpijske igre gluhih v turškem Samsunu. Na njih bo nastopil tudi Velenjčan Tadej Enci.

Leto 2017 bodo na področju športa invalidov od večjih tekmovanj zaznamovale predvsem 23. poletne olimpijske igre gluhih. Tekmovanje bo v turškem Samsunu potekalo od 18. do 30. julija, gluhi športniki se bodo merili v 21 športih, 16 individualnih panogah in petih ekipnih. Iger se bodo udeležili tudi slovenski športniki – atlet Tadej Enci, teniški igralec Marino Kegl in moška košarkarska reprezentanca.

Do iger je še mesec in pol, pri Zvezi za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskem komiteju (ZŠIS-POK) so za ogrevanje pred poletnim dogodkom pripravili predstavitve slovenskih udeležencev iger, danes je bil na vrsti Tadej Enci, ki je predstavil svoj trening na stadionu v Velenju, seveda pa strnil tudi želje in pričakovanja. 

“Vsak dan treniramo. S pripravami sem zadovoljen, tudi časi na testiranju so bili dobri. Zdaj moram to prenesti na tekmo. Prepričan sem, da delamo prav in da imamo dovolj časa. Moj zadnji test bo v Velenju. Veselim se domače tekme, ko bo 20. junija pred velenjsko publiko. Pred igrami v Turčiji imam malce treme, a to je tista pozitivna trema, zato se iger veselim. Konkurenca v moji panogi bo ostra – po zadnjih podatkih je prijavljenih kar 61 atletov,” je dejal 22-letni Velenjčan, ki nastopa na 400 metrov. Ima že precej uspešnih nastopov, bronast je bil na EP 2015, zlat pa lani na EP v dvorani.

“S Tadejem sodelujeva od leta 2011. Krivulja rezultatov se izboljšuje oziroma raste. Leta 2015 je vzel prvo medaljo, lani še drugo. Zanimivo bo videti, kako bo v svetovni konkurenci. Sam pričakujem osebni rekord in preboj v polfinale, morda celo finale,” pa je o pričakovanjih za svojega atleta dejal trener Gregor Doberšek, ki ob tem navrže, da naj bi bilo v Tadejevi panogi prijavljenih za igre v Turčiji kar 61 tekačev.

 

Vir: Zveza za šport invalidov Slovenije

 

Foto: Zveza za šport invalidov Slovenije Foto: Zveza za šport invalidov Slovenije Foto: Zveza za šport invalidov Slovenije Foto: Zveza za šport invalidov Slovenije

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak